Budete potřebovat:
(pro 4 osoby)
8 velkých brambor
1 červenou papriku
200 g tuňáka v konzervě v olivovém oleji
200 ml kysané smetany
100 ml šlehačky
40 g másla
1 citron
čerstvý kopr
kajenský pepř
sůl
Postup:
1. Troubu předehřejte. Omyté a osušené brambory ve slupce propíchejte vidličkou, zabalte jednotlivě do alobalu a dejte péct na hodinu do trouby.
2. Papriku nakrájejte na malé kousky, tuňáka nechte okapat, dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, kysanou i sladkou smetanu, šťávu z poloviny citronu, nasekaný kopr, sůl, pepř a dobře promíchejte.
3. Upečené brambory rozbalte. Každou nařízněte tak, aby zůstala vcelku, uvnitř trochu vydlabejte, osolte, nechte v ní rozpustit kousek másla a přidejte tuňákovou směs. Ozdobte koprem a plátkem citronu.
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 60 minut