Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Plněné brambory s koprem

Brambory pečené ve slupce s náplní ochucenou koprem jsou delikatesa
21. června 2011 | 13:09

Vaření sice zabere trochu času, ale za to pochutnání to stojí. Nebojte se měnit variace náplně. Pokud nemusíte kopr, osvědčí se i jiné bylinky. Nejednoduší náplň je hustá zakysaná smetana s nasekanou pažitkou.

Budete potřebovat:

(pro 4 osoby)
8 velkých brambor
1 červenou papriku
200 g tuňáka v konzervě v olivovém oleji
200 ml kysané smetany
100 ml šlehačky
40 g másla
1 citron
čerstvý kopr
kajenský pepř
sůl

Autor: Shutterstock
Postup:


1. Troubu předehřejte. Omyté a osušené brambory ve slupce propíchejte vidličkou, zabalte jednotlivě do alobalu a dejte péct na hodinu do trouby.

2. Papriku nakrájejte na malé kousky, tuňáka nechte okapat, dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, kysanou i sladkou smetanu, šťávu z poloviny citronu, nasekaný kopr, sůl, pepř a dobře promíchejte.

3. Upečené brambory rozbalte. Každou nařízněte tak, aby zůstala vcelku, uvnitř trochu vydlabejte, osolte, nechte v ní rozpustit kousek másla a přidejte tuňákovou směs. Ozdobte koprem a plátkem citronu.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 60 minut


Autor: pil, Kbak