Pátek 4. října 2024
Svátek slaví František, zítra Eliška
Zataženo, déšť 10°C

Bramboráky s chřestem a sýrem

Bramboráky s chřestem
29. dubna 2011 | 14:34

Chřest skvěle doplní i českou klasiku. Milovníci bramboráků jistě neodolají.

Na 4 porce

* 300 g brambor
* 2 vejce
* 2 dl mléka
* 220 g hladké mouky
* 2 stroužky česneku
*sůl
* pepř
* majoránka
* 200 g chřestu
* 200 g strouhaného sýra

Postup:

1. Chřest oškrábeme, odřízneme tvrdé spodní konce a uvaříme min. 15 minut.

2. Oloupané a omyté brambory najemno nastrouháme, přidáme mléko, vejce a hladkou mouku. Vypracujeme hustší těsto, do kterého přidáme v rukou promnutou majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

3. Těsto nalijeme na rozehřátý olej a tenké placky opečeme z obou stran dozlatova.

4. Na bramborák položíme chřest, posypeme ho strouhaným sýrem a přeložíme na půlku. Jako přílohu můžeme podávat salát.

Autor: lesk.sk, Kbak