Mezi nejoblíbenější Janetiny pokrmy patří těstoviny. Za svůj považuje recept na ostré penne se zeleninou, které si můžete podle jejího receptu připravit také.
Suroviny:
1 a ¼ hrnku (asi 300 ml) olivového oleje
2 hrnky (500 ml) najemno nasekané červené cibule
½ hrnku (125 ml) nakrájeného celeru
½ hrnku (125 ml) nakrájené mrkve nebo karotky
3 stroužky česneku
½ čajové lžičky soli
1/8 čajové lžičky pepře
1 konzerva loupaných rajčat
1 čajová lžička červené papriky
500 g těstovin penne,
10 čerstvých lístků bazalky (dle chuti i více)
Postup:
Na střední pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, celer, mrkev, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Osmahněte na středním plameni za stálého míchání asi čtvrt hodinky. Přidejte rajčata a červenou papriku, snižte plamen a vařte asi 30 minut. Uvařte těstoviny penne podle návodu na obale tak, aby byly al dente, přesně na skus. Do hotové omáčky z rajčat a zeleniny přidejte lístky bazalky a už nevařte. Omáčku rozmixujte mixérem, nalijte ji na penne a dobře promíchejte. Servírujte ve skleněných miskách.
Extra tip: Lepší chuť můžete dodat tomuto jídlu, když ho jemně zasypete čerstvě strouhaným parmezánem.