Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Benátské rizoto s parmezánem

Benátské rizoto s parmezánem
9. února 2010 | 07:37

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

80 g másla
40 g cibule
2 stroužky česneku
60 g šunky
300 g rýže
200 g sterilovaného hrášku
75 ml bujonu (může být i z kostky)
100 g parmezánu
sůl, pepř

Postup:

Rýži přeberte, propláchněte horkou vodou a nechte okapat. Hrášek sceďte. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte, šunku nakrájejte na kostičky. V zapékací míse zpěňte na másle cibuli, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou šunku a mírně osmažte. K cibuli a šunce přidejte okapanou rýži a hrášek, podlijte horkým vývarem osolte a opepřete. V troubě duste doměkka. Hotové rizoto posypejte nastrouhaným sýrem.

Autor: archiv