Budete potřebovat:
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
600 g loupaných rajčat z konzervy
sůl
pepř
cukr krystal podle chuti
500 g balení těstovin gnocchi
25 g okapaných kapar
150 g mozzarelly
bazalka nebo petrželová nať
Postup:
1. Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Poté přidáme rajčata i se šťávou, dochutíme solí, cukrem, pepřem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Na závěr přidáme nasekané kapary a promícháme.
2. Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a rozdělíme na talíře. Polijeme je omáčkou, ozdobíme nasekanou bazalkou nebo petrželkou a na závěr přidáme natrhanou nebo nakrájenou mozzarellu.
Gnocchi Caprese
Autor: Dušan Křistek