Středa 6. listopadu 2024
Svátek slaví Liběna, zítra Saskie
Oblačno 9°C

Medová vepřová žebírka

13. října 2009 | 05:00

Budete potřebovat:

vepřový bok od kosti
podravku
grilovací koření
drcený kmín
sůl
vodu
na marinádu červené víno
med
sójovou omáčku
drcené chilli papričky 
česnek

Postup:

1. Vepřový bok rozporcujte na jednotlivá žebírka. Ta osolte a ochuťte grilovacím kořením, podravkou a kmínem.

2. Jednotlivé kousky masa naskládejte na hluboký plech, podlijte vodou a dejte péct do trouby.

3. Během pečení žebírka pravidelně otáčejte, dokud nejsou hotová.

4. Mezitím si připravte marinádu z červeného vína a medu v poměru jedna ku jedné, přidejte sójovou omáčku, chilli papričky a lisovaný česnek.

5. Upečená žebírka kousek po kousku potřete ze všech stran marinádou. Případně je ještě na pár minut ještě vložte do trouby.

6. Žebírka servírujte s křenem, hořčicí a zeleninovou oblohou, jako příloha nejlépe poslouží chléb.

Autor: Jana Chmelíková