Budete potřebovat:
vepřový bok od kosti
podravku
grilovací koření
drcený kmín
sůl
vodu
na marinádu červené víno
med
sójovou omáčku
drcené chilli papričky
česnek
Postup:
1. Vepřový bok rozporcujte na jednotlivá žebírka. Ta osolte a ochuťte grilovacím kořením, podravkou a kmínem.
2. Jednotlivé kousky masa naskládejte na hluboký plech, podlijte vodou a dejte péct do trouby.
3. Během pečení žebírka pravidelně otáčejte, dokud nejsou hotová.
4. Mezitím si připravte marinádu z červeného vína a medu v poměru jedna ku jedné, přidejte sójovou omáčku, chilli papričky a lisovaný česnek.
5. Upečená žebírka kousek po kousku potřete ze všech stran marinádou. Případně je ještě na pár minut ještě vložte do trouby.
6. Žebírka servírujte s křenem, hořčicí a zeleninovou oblohou, jako příloha nejlépe poslouží chléb.