Zahradnické karé s rokfórovou omáčkou
Doba přípravy: 40 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
800 g vepřového karé s kostí
8 plátků anglické slaniny
2 menší pórky
hladkou mouku na obalování
olej na smažení
sůl
na omáčku:
400 g rokfóru
600 ml mléka
1 lžičku maizeny
1 lžíci másla
sůl, pepř
Postup:
1. Maso omyjte a naporcujte na silnější plátky. Pórek nakrájejte na 8 stejně velkých špalíčků. Uprostřed každého plátku masa nakrojte otvor a do něj vložte pór obalený slaninou. Otvor uzavřete párátkem.
2. Maso z obou stran osolte a obalte v hladké mouce. Takto připravené karé zprudka opečte v rozpáleném oleji. Opečené maso vyjměte a udržujte v teple.
3. Připravte si omáčku. Ve vroucím mléce rozpusťte rokfór nastrouhaný na hrubém struhadle. Ochuťte solí, pepřem, zahustěte Maizenou a zjemněte máslem. Ke karé podávejte brambory s máslem nebo těstoviny.