Sobota 23. listopadu 2024
Svátek slaví Klement, zítra Emílie
Polojasno 3°C

Zahradnické karé s rokfórovou omáčkou

14. května 2010 | 14:00

Zkuste tentokrát k nedělnímu obědu udělat něco jiného než klasický řízek. Přinášíme vám recept na jednoduchou, ale přitom vynikající "mňamku". Uvidíte, že vás rodina pochválí.

Zahradnické karé s rokfórovou omáčkou

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g vepřového karé s kostí
8 plátků anglické slaniny
2 menší pórky
hladkou mouku na obalování
olej na smažení
sůl

na omáčku:

400 g rokfóru
600 ml mléka
1 lžičku maizeny
1 lžíci másla
sůl, pepř

Postup:

1. Maso omyjte a naporcujte na silnější plátky. Pórek nakrájejte na 8 stejně velkých špalíčků. Uprostřed každého plátku masa nakrojte otvor a do něj vložte pór obalený slaninou. Otvor uzavřete párátkem.

2. Maso z obou stran osolte a obalte v hladké mouce. Takto připravené karé zprudka opečte v rozpáleném oleji. Opečené maso vyjměte a udržujte v teple.

3. Připravte si omáčku. Ve vroucím mléce rozpusťte rokfór nastrouhaný na hrubém struhadle. Ochuťte solí, pepřem, zahustěte Maizenou a zjemněte máslem. Ke karé podávejte brambory s máslem nebo těstoviny.

Autor: red