Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Špízy se sezamem a citronovou kůrou

Špízy se sezamem a citronovou kůrou
7. ledna 2010 | 07:26

Doba přípravy: 45 minut, Doba vaření: 5 až 7 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 600 g kuřecích prsíček nebo stehen (i s kůží) * sůl * bílý pepř * 4 lžíce sezamových semínek * kůra z 1 citronu * 4 lžíce olivového oleje * 1 římský nebo ledový salát * 10 cherry rajčátek * 3 lžíce majonézy * 3 lžíce jemně pálivého kečupu * 4 arabské chleby

Postup:


Kuřecí maso nakrájejte na kousky, lehce naklepejte, osolte, opepřete a napíchejte na špejle (na jednu porci počítejte se 3 až 4 menšími špízy). Posypte je sezamovými semínky a proužky citronové kůry, pak je položte kůží dolů na pánev s rozehřátým olejem. Pečte 5 až 7 minut, podle tloušťky masa. Jakmile se začne kuřecí propékat nahoru (po okrajích zbělá), špízy otočte a už jen krátce dopečte. Kůže bude křupavá a maso se přitom nevysuší. Stejně tak můžete péct špízy potřené olejem na grilu. Potom natrhejte salát na větší kousky, přidejte na půlky nakrájená rajčátka a promíchejte s majonézou i jemně pálivým kečupem. Podávejte s teplým arabským chlebem.

Zdroj: archiv firmy Helmann's

Autor: archiv