Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zázraky pro štíhlou linii

Hubněte s pomocí těch správných nápojů.
6. února 2009 | 10:39

Letos už by se to konečně mělo podařit! Spolu s námi můžete snadno dosáhnout svého vysněného cíle. Pusťte se do přípravy nápojů, které vám pomohou zredukovat hmotnost.

Spláchněte kilojouly lahodnými nápoji.

Pozorně si přečtěte jednotlivé složky našich drinků a zvolte si mix, na který máte chuť - některé jsou sladké, jiné pikantní. Potřebujete-li získat dokonalé křivky už za pár dní, nahraďte dvě jídla denně zeštíhlujícím koktejlem.

Čerstvý koktejl
Autor: DUŠAN KŘÍSTEK, SHUTTERSTOCK.COM

Nespěcháte a rozhodli jste se, že budete hubnout pomaleji? Stačí nahradit míchaným nápojem jen večeři. Pijte vždycky pomalu - vychutnejte si pití, jako byste jedli celý chod. Recepty si dobře uschovejte, protože je můžete vždy, když přiberete pár kilogramů, zase použít. Například, když dostanete pozvání na návštěvu s opulentní večeří, dejte si místo oběda jen nápoj. Nebo když jste během víkendu hřešili proti zásadám správného stravování, dopřejte si v pondělí jen jeden chod a dva zeštíhlující nápoje.

Velmi důležité pravidlo:
Během celého dne musíte vypít nejméně 3 litry neperlivé vody, ovocného nebo bylinkového čaje. Jedině tak má tělo dostatek tekutin, aby mohlo podpořit látkovou výměnu a spalovat tukové polštářky.

Spálíte víc tuků
Vitamin C posiluje imunitní systém a zároveň se stará o to, aby tělo proměnilo hodně tuku v energii. Proto naše nápoje obsahují hodně vitaminu C, který se nachází například v kiwi, pomeranči a v citronu.

Hubněte s pomocí těch správných nápojů.
Autor: MICHAL PROTIVANSKÝ, PROFIMEDIA.CZ/CORBIS, archiv

Podporuje látkovou výměnu
Exotické plody dodávají tělu hodně enzymů. Tyto takzvané katalyzátory urychlují trávení a látkovou výměnu. Pomáhají proměnit zkonzumovanou potravu v energii. Enzym bromelin, který je například v ananasu, se postará o to, aby se bílkoviny rozštěpily na co nejmenší částice. Proto se některé nápoje připravují z ananasu, manga, papáji, kiwi nebo z fíků.

Dlouhodobě syté
Potraviny bohaté na vlákninu musí tělo déle trávit. Tak zůstanete déle sytá, vyhnete se pocitům hladu a naši dietu dotáhnete do šťastného konce. Proto nápoje obsahují hodně ovoce, zeleniny, sušeného ovoce a ovesných vloček.

S grepem
Autor: Dušan Křístek

BROSKVOVO-MRKVOVÝ MIX
V nádobě se 100 ml broskvové šťávy rozmixujte a smíchejte 3 sušené nakrájené meruňky, 1 lžíci ovesných vloček, 2 lžičky medu a 2 lžičky šťávy z limetek. Na závěr přidejte 75 ml mrkvové šťávy.
Nápoj obsahuje 865 kJ

MIX ZE ZELENÉHO ČAJE A POMERANČE
Oloupejte a nakrájejte 1 červený pomeranč, rozmixujte ho a smíchejte se 100 ml zeleného čaje, 50 ml šťávy z červeného grepu a 2 lžičkami javorového sirupu. Nakrájejte 3 mátové lístky a přidejte je do hotového koktejlu na ozdobení.
Nápoj obsahuje 640 kJ

OSTRÝ RAJČATOVÝ NÁPOJ
Smíchejte 150 ml rajčatové šťávy s 50 ml pomerančové šťávy, 2 lžičkami olivového oleje, pár kapkami Tabasca, solí, cukrem a jedním stroužkem utřeného česneku. Na závěr nasekejte pár lístků bazalky a přidejte je do sklenky.
Nápoj obsahuje 455 kJ

• Nezapomeňte, že doporučená denní dávka čerstvé šťávy je maximálně 250 ml.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

KEFÍROVÝ NÁPOJ S ČERVENOU ŘEPOU
V misce smíchejte 100 ml šťávy ze sterilované řepy a 50 ml kefíru, přidejte 2 lžičky čerstvého nastrouhaného křenu, 2 lžičky citronové šťávy, se solí a s pepřem. Do sklenky přidejte 2 stonky koriandru nakrájeného na malé kousky.
Nápoj obsahuje 410 kJ

FÍKOVO-BANÁNOVÝ MIX
Nakrájejte na menší kousky 2 čerstvé fíky. Ovocnou dužinu rozmixujte s 50 ml banánové šťávy, 3 lžičkami limetkové šťávy, 100 ml jogurtového mléka, špetkou skořice a muškátového oříšku.
Nápoj obsahuje 785 kJ

S papájou
Autor: Dušan Křístek

MALINOVO-PAPÁJOVÝ NÁPOJ
Půlku papáji zbavte zrníček a dužinu nakrájejte na malé kostky. V mixéru rozmixujte dužinu, 50 g mražených malin, 1 lžičku slunečnicových semínek a 2 lžičky malinového sirupu. Pohár doplňte 125 ml třešňového džusu.
Nápoj obsahuje 715 kJ

ANANASOVO-KOKOSOVÝ NÁPOJ
Do mixéru dejte 200 g ananasové dužiny, 2 lžičky limetkového sirupu, 2 lžičky kokosového mléka a 2 lžičky nastrouhaného kokosu. Všechno rozmixujte a ochuťte 2 lístky máty.
Nápoj obsahuje 965 kJ

S ananasem
Autor: Dušan Křístek

NÁPOJ Z KYSANÉHO ZELÍ A JABLKA
Rozmixujte 1 jablko a smíchejte ho se 150 ml šťávy z kysaného zelí, 2 lžícemi smetany, solí, pepřem a špetkou cukru. Nakrájejte 1 větvičku majoránky a přidejte do hotového nápoje.
Nápoj obsahuje 740 kJ

MANGOVO-JABLEČNÝ NÁPOJ
Půlku manga oloupejte a vyndejte pecku. Dužinu rozmixujte s 2 lžičkami citronové šťávy, 1 lžičkou hrozinek, 1 lžičkou medu a špetkou skořice. Ovocný mošt smíchejte se 125 ml jablečné šťávy.
Nápoj obsahuje 875 kJ

Autor: archiv