Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zhubněte do plavek! S našimi triky se vám to podaří i bez hladovění

Když se naučíte pár triků, dokážete ještě bez problémů shodit do plavek!
19. května 2014 | 06:00

Vylepšete křivky ještě do začátku léta! A buďte chytrá. Hladověním štíhlou postavu nezískáte. Přesvědčte se, že to jde i bez diety a odříkání. Prozradíme vám triky, díky kterým – když je zařadíte do svého každodenního režimu – shodíte pár přebytečných kil bez nevítaného jo-jo efektu.

1. Posuňte hlavní chody

Máte hlad a je právě čas na oběd? Získejte trochu času. Vydržte ještě aspoň deset minut. Během této doby se vám totiž do krve vyplaví hormony, které pomáhají odbourávat tuky.

2. Na jeden den se staňte vegankou

Ano, čtete dobře. Určete si jeden den v týdnu, kdy se zřeknete masa, vajec a mléčných výrobků. Svému tělu výrazně odlehčíte a uděláte dobře metabolismu.

3. Dělejte dřepy

Věřte, že jsou tím nejlepším trikem pro dokonalou figuru. Posilují totiž téměř všechny svalové skupiny. Udělejte si chvilku dvakrát denně a cvik alespoň 15x opakujte.

4. Skamaraďte se se zdravými tuky

Jsou vaším velkým spolubojovníkem proti nežádoucím kilům. Když tělu chybí vitamin E, hubnutí se nedaří. Ochuťte si salát olivovým, dýňovým nebo sezamovým olejem a třikrát týdně zařaďte do jídelníčku mořské ryby.

5. Slaďte chytře

Už jste objevila superzdravé a hlavně přírodní sladidlo – rostlinu stévii? Svou kávu, čaj nebo dezerty můžete díky ní sladit zcela bez kalorií. Koupíte ji ve formě prášku nebo tablet.

6. Méně soli pro hezčí křivky

Kuchyňská sůl je jed pro vaše pojivové tkáně. Podporuje ukládání a zadržování vody v těle, a tím i vznik celulitidy. Nahraďte sůl čerstvými bylinkami a kořením.

7. Zamilujte si červenou řepu

Tato zelenina, kromě toho, že je pravým elixírem zdraví s protirakovinovými účinky, obsahuje aminokyselinu, která podporuje odbourávání tuků. Přidejte ji do salátu, k těstovinám nebo si připravte pomazánku s tvarohem.

Blesk pro ženy číslo 21
Autor: blesk pro ženy

Dalších 15 tipů na to, jak ještě zhubnout do plavek, nalezete v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy. Koupíte ho už dnes na všch novinových stáncích za pouhých 11 korun.

Autor: Simona Procházková