Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 tipů, jak zhubnout přes víkend

  • I o víkendu se dá zhubnout a celkem bez námahy.
    16. května 2014 | 06:00

    Nezvládáte přes týden dodržovat dietní jídelníček a kila jdou nahoru? Poradíme vám, jak zhubnout přes víkend, abyste už v pondělí byla kočka.

  • Zacvičte si před snídaní

    Cvičení s obručí
    Autor: Shutterstock.com
    O víkendu nikam nespěcháte, proto si hned po ránu zacvičte. Nemusíte vyrazit zrovna do posilovny a vypotit ze sebe litry potu, postačí půl hodinka jógy, svižná procházka se psem nebo si můžete jít zaběhat. Hlavní je nikam nespěchat, rozproudit své tělo k životu a hlavně nastartovat metabolismus pro správné spalování. Teprve poté si dejte vydatnou snídani.
  • Na nákupy jedině najedení


    ...
    Autor: Shutterstock
    O víkendu se spousta z nás vydává na nákupy, ať už do supermarketu nebo pro nějaké nové kousky oblečení. Největší dietní chybou, kterou při tom pácháme je, že se do víru obchodů vydáváme hladoví. Náš hlad nás pak dohání ke koupi „drobných“ pamlsků, které nám mají dodat energii do té doby, než bude čas na velké jídlo. Často tak zamíříme do fast foodu či k regálu se sladkostmi a tak není divu, že jsou pro nás takové nákupy velkou kalorickou zátěží. Před odchodem z domu se proto najezte a do kabelky si s sebou přibalte malou svačinku sestávající z oříšků a nakrájeného ovoce a zeleniny.
  • Vynechejte mléko a sladkosti


    Mléko a sušenky
    Autor: Shutterstock.com
    Během týdne se v práci nejedna z nás láduje sladkostmi a zapíjí je kávou s mlékem. Takový jídelníček nám ale dává pěkně zabrat. O víkendu si tedy odpusťte jak sladkosti, tak také mléčné výrobky. Naopak do svého jídelníčku zařaďte kuřecí, krůtí a rybí maso a také dostatek ovoce a zeleniny.
  • Nevysedávejte u televize


    dieta
    Autor: Shutterstock.com
    Jistě, víkend je čas pro odpočinek, jenže to neznamená, že byste se měla celý den válet v posteli. Vaše tělo i mysl si mnohem lépe odpočine při nějaké aktivitě, a co si budeme nalhávat i vaší figuře udělá lépe nějaká ta aktivita, při které nebudete myslet na pamlsky. Hubnout se dá sportem, rodinným výletem, ale také úklidem. Právě během úklidu totiž můžete spálit desítky a dokonce i stovky kalorií a navíc získat skvělý pocit z naklizeného hnízdečka.
  • Jděte brzy spát


    Vzpomínka na sen může být po probuzení velmi živá a věrohodná, ale většinou se velmi rychle vytrácí.
    Autor: Shutterstock.com
    Chcete-li zhubnout, zapomeňte na noční alkoholové dýchánky. Sraz s přáteli si dejte odpoledne, vyrazte na piknik, na brusle nebo uspořádejte grilovací party, večer si ovšem nechte jen a jen pro sebe. Dostatek kvalitního spánku je totiž klíčem ke štíhlé postavě. Než půjdete spát, vyvětrejte ložnici a dopřejte si relaxační teplou vanu, vypněte televizi i počítač a do postele už si neberte ani knížku. Pustit si můžete tichou relaxační hudbu a pak už jen nechte své tělo propadat se do spánku.

Klíčová slova:  dieta, hubnutí, krása, fitness, cvičení
Diskuse ke článku
.