Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Konec 5 malým jídlům denně: Chcete zhubnout? Jezte jen 3krát, radí vědci

Podle nejnovější studie se ukázalo, že za naše kila mohou svačiny.
23. května 2014 | 06:00

Nizozemští vědci přišli na to, že hubnutí jde snáze, pokud zapomenete na svačinky a budete jíst jen tři hlavní jídla denně.

Studie, kterou provedli nizozemští vědci, dokazuje, že často jíme dietní hlavní jídla, ale mezi nimi si dopřáváme nezdravé svačinky se spoustou tuku a cukrů a tím si stěžujeme boj za štíhlou linii. Mnohem prospěšnější než dávat si mezi jídly svačinky, je podle nich pravidelný režim hlavních jídel, tedy snídaně, oběda a večeře, které by měly být podávány nejlépe každý den ve stejný čas. „Naše studie prokázala, že častější konzumace potravin vede ke ztučnění jater, hromadění tuku v dutině břišní a přibývání na váze,“ říká vedoucí výzkumu Dr.Mireille Serlie z Medical Centre Amsterdam a dodává, že tím, že přestaneme jíst mezi hlavními jídly, snížíme až o čtvrtinu přísun tuku a kalorií.

Nehubnete? Možná děláte právě tyto chyby!
Autor: Shutterstock.com
Tipy, jak to vydržet bez náhodných svačinek

I když si dáte skvělý oběd, může se stát, že vás odpoledne bude honit mlsná, které je zapotřebí se ubránit. Máme pro vás 3 tipy, jak na to.

Hlad je převlečená žízeň
Často platí pravidlo, že hlad je převlečená žízeň a tělo nevolá po něčem k zakousnutí, ale naopak po sklenici vody.

Honí vás mlsná? Vyčistěte si zuby
Honí vás odpoledne mlsná a vy jí ne a ne utéct? Pomůže vám jednoduchý trik. Stačí si vyčistit zuby mentolovou pastou a váš mozek bude obalamucen až do doby, než bude čas si dát večeři.

rtěnka
Autor: Shutterstock.com
Proti hladu se naličte
Zní to možná trochu podivně, ale podle nedávné studie se ukázalo, že jíme méně, když máme nalíčené rty. Pokud se tedy zuby nehty bráníte svačinkám, jednoduše se naličte leskem nebo rtěnkou.