Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přepadla vás mlsná? S námi ji překonáte!

Máte strašnou chuť spořádat všechno, co máte doma? Víme, jak přemoci žravou, aby vaše postava nepřišla k úhoně
27. dubna 2014 | 06:00

Kilo sem, kilo tam, potřebuju se uklidnit, říkáte si a vrháte se na ledničku. Stop, tohle nefunguje! Je to jen na chvilku, pak vás čeká bludný kruh výčitek a depresí. A co funguje?

Proti zajídání stresu

Napětí z práce nacpané břicho neřeší. Ani nervozitu. Hlídejte si, abyste nejedla na ulici, u počítače, u televize. Jezte na jednom místě a stůl si povinně prostřete, budete mít lepší přehled, co sníte. Kromě komunikace nic jiného nedělejte, a jezte hezky pomalu. Jinak vám hrozí, že sníte mnohonásobně víc, než potřebujete. Využijte i záchranný kruh v podobě sítě přátel, kteří vás rádi ujistí, že v tom nejste sami.

Honí vás mlsná? Máme pro vás triky, jak ji zahnat.
Autor: Shutterstock.com
Proti zajídání samoty

Krize přichází s blížícím se večerem. Nedejte se. Místo do kuchyně si to namiřte raději do koupelny. Teplá koupel vás unaví, a pak hned do postele. I knížka je dobrý kamarád, ideálně hodně napínavá detektivka. Nebo se chyťte mobilu a vypovídejte se těm, kdo vás mají rádi a myslí to s vámi dobře. Takže s vámi přetrpí i tohle období vyčerpávajících několikahodinových telefonátů… A ráno zase vyleze sluníčko…

Proti rautové náloži

Rauty víc než co jiného svádějí ke hříchu. Noste na talířku něco málo zeleniny, a nelitujte. Radujte se, že to nejste právě vy, komu se díky kachničce plní tukové zásoby. A pozor na zákeřného nepřítele – tekuté faldíky.

Jídlo před spaním nemusí být pro vaši dietu zničující
Autor: shutterstoclk
Proti sladkému třesu při PMS

Znamená pro vás premenstruační syndrom něco jako kalorickou bombu? Chytáte se sladkého, i když ho běžně nijak zvlášť nepotřebujete? Zkuste v tomhle čase omezit kofein a thein v silném čaji, a taky sůl a koření. Pak vás nebude tolik honit mlsná. To samé platí o kouření a alkoholu. Zkuste se překonat a vyrazte na procházku, vyvětráte si hlavu. Pro tentokrát se může hodit i relaxační a meditační cvičení. A nezapomínejte, že se díváte na svět černými brýlemi a že brzy bude líp!

Autor: zum