Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Z boubelky olympioničkou! Obézní školačka shodila 40 kilo, chce si vyplavat zlato

5. března 2014 | 06:00

Rudé buclaté tvářičky, dvojitá brada, prstíčky jako buřtíky. Kvůli svému vzhledu byla terčem šikany ze strany spolužáků. Teď je Breanna Bond (11) o čtyřicet kilo lehčí a věří, že vyhraje juniorské olympijské hry.

V pohledné štíhlé sportovkyni, která pravidelně tráví hodiny tréninkem v bazénu, by dnes asi nikdo tu oplácanou holčičku, která nedokázala ani pár metrů popoběhnout, rozhodně nehledal.

Jedenáctiletá Breanna Bond z Kalifornie je po čtrnácti měsících téměř o čtyřicet kilo lehčí a vypadá skvěle. Kromě plavání chce začít trénovat na triatlon a stát se roztleskávačkou.

Vyčleněná z kolektivu

Breanna byla baculatá už jako miminko. "Když jí byly pouhé dva roky všimla jsem si, že přibírá rychleji než ostatní děti v jejím věku," vzpomíná maminka Heidi.

Breanna byla už od dětství pěkně oplácaná.
Autor: breannabond.com
V devíti letech už byla tak silná, že si z ní děti děti jen dělaly srandu. Ve škole se stala terčem šikany ze strany spolužáků. A děti umějí být opravdu hodně zlé.

"Myslela jsem si, že by mohla mít problém se štítnou žlázou nebo nějakou genetickou poruchu," dodává Heidi.

Na vině byly smažené řízky

Chyba byla ale úplně jinde. Nakonec si paní Bond uvědomila, že je na vinně její domácí kuchyně.

Za 14 měsíců dokázala jedenáctiletá Breanna shodit 40 kilo, aby mohla bojovat o olympijské zlato.
Autor: breannabond.com
"Jedli jsme stále jen smažené kuře se štouchaným bramborem a smetanovou omáčkou, nebo smažené kuřecí řízky," říká Heidi.

Ta teď založila webové stránky věnované cestě své dcery Breanny za štíhlou postavou, aby tak inspirovala další děti, které kvůli nadváze trpí.

Z "buřtíka" úspěšnou sportovkyní

Stačilo něco málo přes rok a díky pohybu a zdravé stravě se z baculaté holčičky stala štíhlá sportovkyně.

"Cítím se skvěle. Jsem doslova nabitá energií, " říká Breanna, která věří, že domů přinese zlatou medaily z juniorských olympijských her.

V disciplíně plavání volným stylem na 50 metrů se na ně už dokonce kvalifikovala. Pravidelné tréninky zkrátka nesou ovoce.