Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vlkodlačí dieta: Drží ji Madonna i Demi Moore

30. ledna 2014 | 10:00

Snad každá vip kráska drží nějakou dietu, některé jich dokonce drží tolik, že se v nich jen stěží mohou sami vyznat. Nyní se do popředí zájmu známých žen dostala takzvaná vlkodlačí dieta.

Co mají společného Madonna a Demi Moore? Kromě věku přesahujícího padesátku, slabosti pro mnohem mladší muže a skvělé postavy, je to také vlkodlačí dieta, kterou v současné době drží.Podle názvu by se mohlo zdát, že se jedná o něco hrozného, ve skutečnosti je to ale dieta řídící se fázemi měsíce.

Autor: profimedia.cz
Měsíc napomáhá k vylučování vody

Zastánci této diety tvrdí, že měsíc působí nejen na naši psychiku, ale také na naše tělo. Dieta je postavená na myšlence, že lidské tělo, které je tvořeno převážně z vody, reaguje na proměny měsíce stejně, jako například moře a oceány. Gravitace tak po dobu 24 hodin ovlivňuje to, kolika tekutin se může naše tělo zbavit. A podle těch, kteří dietu dodržují, to mohou být až 3 kilogramy, které ubudou na váze.

Největší sílu má prý měsíc nejen v období úplňku, ale také ve chvíli, kdy je v novu. Během této doby totiž napomáhá odplavovat z těla toxiny a tím dochází ke zrychlení hubnutí. Na této dietě je nejsložitější to, že musíte odhadnout ten správný okamžik, kdy fáze měsíce začíná: Pokud je její začátek například v poledne, můžete celé dopoledne jíst to co chcete, jakmile ale uhodí dvanáctá, je potřeba nasadit přesně danou stravu a celých 24 hodin jídelníček dodržovat.

Autor: profimedia.cz
Úplňkový koktejl

Pokud se chcete pustit do této „měsíční“diety, pak si ,můžete vybrat jakou cestou se vydáte. Ta jednodušší zahrnuje to, že během úplňku a také novu, budete muset zapomenout na jídlo a celý den popíjet pouze čistou vodu nebo čerstvý ovocný a zeleninový džus. Ta složitější navíc předepisuje i správné dietní chování. Ve fázi, kdy měsíc dorůstá musíte notně zmenšit svoje porce jídla, zakázány jsou veškeré tuky a také cukry. Ve fázi ubývání měsíce , pak nesmíte jíst po době kdy se měsíc objeví na obloze.

Není to tak jednoznačné

Přestože si jsou celebrity jisty zázračností této diety, bohužel nejde o dlouhodobé řešení tloušťky. při této dietě totiž ztratíte vodu, nikoli tuk, a tu po dokončení půstu tělo zase rychle nabere.