Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Hubnutí je zábava! Užívejte si ho jako Španělky a Francouzsky

Hubnutí může být i zábava. Nevěříte?
26. ledna 2014 | 09:30

Jak krotí nechtěná kila navíc sexy Španělky? Nebo elegantní Francouzky? Při hubnutí nemusí jít jen o pot a odříkání. Nechte se inspirovat cizími kraji!

Vychutnejte si „španělskou“ siestu

Ke španělským „mravům“ patří mimo jiné i jeden zvlášť příjemný zvyk. Dávají si pravidelně po obědě „šlofíka“ – a ten Španělkám pomáhá hubnout. Zdá se vám to jako nesmysl? Vůbec ne. Při dostatečném odpočinku jsou v rovnováze hormony, které ovlivňují pocity hladu. Navíc půlhodinka spánku mírní stres a chrání srdce.

Stolujte „po francouzsku“

Francouzky vynikají štíhlou elegancí, a přesto pravidelně zapíjejí tučné sýry červeným vínem. Užívají si totiž každé sousto a jídlo je v jejich podání společenskou událostí. Dopřávají si i několik chodů, samé kvalitní potraviny, které jejich chutě dokonale uspokojí. Celkový počet přijatých kalorií není přitom nijak zvlášť vysoký.

Následujte Japonky ve hře s barvami

Japonky si jídlo na talíři vždy sestaví tak, aby se v něm objevilo pět různých barev. Je to chytré. Zdaleka nejde jen o to, že barevná porce lahodí oku, i když i to se počítá. Barevné pravidlo vám ale zároveň zaručí, že do svého těla dostanete nejrůznější druhy vitaminů a minerálů, a to vám pomůže v boji s tukovými zásobami. Když ještě připojíte jejich další zvyk, podle kterého nejíte nikdy do úplného pocitu sytosti, budete na nejlepší cestě svést s kily vítězný boj.

Celozrnné pečivo se šunkou a zeleninkou je ideální snídaní
Autor: profimedia.cz

Proč fungují dánské sendviče?

Dánové patří mezi nejštíhlejší Evropany. Jaký je jejich recept? Mají slabost pro sendviče. Ty jejich jsou ale z celozrnného žitného chleba, který obsahuje velké množství rozpustné vlákniny. Vláknina vám pomůže cítit se sytě a díky tomu, že udržuje hladinu cukru v krvi, nebudou vám hrozit záchvaty nezvládnutelného hladu. Když si dáte k večeři jeden dánský sendvič, doplněný další „severskou vychytávkou“, rybím masem, půjde vám hubnutí podstatně rychleji.

Inspirujte se Středomořím

Pokud si naordinujete středomořskou stravu, která je plná ryb, zeleniny a olivového oleje, bude si vaše tělo užívat blaženosti. Dostane se mu všeho, co potřebuje, a nemusíte se bát, že se takový dostatek podepíše na vašich tukových zásobách.

Autor: zum