Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nestydí se za špeky: Váží 141 kilo a fotí se nahá na veřejných místech

23. září 2013 | 12:00

Američanka Denise Holly (34) byla vždycky oplácaná holka. Rozhodla se ale, že bude své tělo milovat tak, jak je. Aby všem dokázala, že je krásná, vymyslela si 30 denní projekt, během kterého se fotila ve spodním prádle na veřejných nebo svých oblíbených místech.

141 kilo živé váhy, tak by se dala definovat čtyřiatřicetiletá Denise Holly z Kalifornie, která se vydala na měsíční foto cestu za sebeláskou. Každodenní foto report svých faldíků s nápisem „Be beautiful“ vystavovala na svém facebooku a webových stránkách a dočkala se nevídaného ohlasu.

Denise Jolly
Autor: www.denisejollyspoken.com
„Byla jsem tlustá celý svůj život a vím, že nikdy nebudu hubená. Kvůli tloušťce jsem se často cítila mimo společnost, proto jsem udělala tohle,“ říká Denise a dodává „Většinu snímků jsem udělala sama, fotila jsem se v zrcadlech umístěných třeba na ulici, byl to způsob, jak na veřejnosti vidět své tělo.“

Těžký začátek

Denise Jolly
Autor: www.denisejollyspoken.com
„Když jsem na sociální sítě poslala svou první fotku v těsných oranžových šatech, chtělo se mi z toho zvracet, ale najednou se objevili pozitivní ohlasy a hned mi fotku olajkovalo 113 lidí a objevilo se spousta pozitivních komentů“  vypráví Denise. Podle jejích slov bylo těžké vydržet fotit se každý den a obnažovat své tělo, ale cítila, že tenhle závazek musí dodržet. A tak fotila své tělo v nejrůznějších pózách, ať už ve zkušebních kabinkách či v jógové pozici nebo dokonce ve spodním prádle na nádražní lavičce. Své fotky navíc doplnila o úryvky básní nebo popisky doplňující její současnou náladu.

Denise Jolly
Autor: www.denisejollyspoken.com
Mít ráda vlastní tělo jde

Po 30ti dnech Denise přiznává, že se opravdu začala mít ráda a své tělo začala brát takové, jaké je.  „Pohybuji se teď po světě mnohem jistěji a rozhodně se mám raději než dříve. Navíc mě těší, že jsem inspirovala spoustu lidí, jako jsem já. Dostala jsem nespočet pozitivních dopisů od lidí z celého světa, kteří mi děkovali, že jsem jim pomohla objevit svou vlastní krásu,“popisuje výsledek svého projektu Denise.

Video se připravuje ...