Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zázračné cvičení redukuje váhu, mírní bolesti a formuje tělo

Balanční cvičení je moderní metoda aerobního procvičování celého těla. Jeho účinnost prokazují i nové oblíbené cvičební metody jako Zumba nebo Bosu
17. ledna 2013 | 16:00
Prezentace klienta |

Balanční cvičení je soubor nejrůznějších cviků využívajících nestabilní polohy těla k odstranění nebo zmírnění problémů, jako jsou bolesti páteře a kloubů, vadné držení těla, nadváha nebo obtížně formovatelné partie.

Pomáhá zformovat postavu a pozitivně ovlivňuje celkový vzhled těla, uvolňuje napětí a podporuje celkovou regeneraci organismu.

Co budete potřebovat na balanční cvičení?

Balanční podložka je oblíbená fitness pomůcka pro aerobic i balanční cvičení. Pravidelné cvičení na balanční podložce vede k výraznému zlepšení koordinace pohybu a také k posílení stabilizačních svalů.


Cílem balančních cvičení je zapojit a posílit hluboké svalové struktury, které při běžném pohybu uplatňujeme podstatně méně. Kromě toho nás také učí soustředit se na konkrétní pohyb, rozvíjí rovnováhu a napomáhá správnému držení trupu.

Náš tip: Balanční polštář!

Balanční polštář působí příznivě proti bolestem zad a jeho masážní a rehabilitační účinky jsou prokazatelné. V sadě získáte 2 ks této skvělé rehabilitační pomůcky a navíc praktickou pumpičku. Pořiďte si balanční polštář a zatočte s bolestí zad!

Balanční cvičení se využívá se nejen pro řešení důsledků negativních civilizačních vlivů - nedostatek pohybu, jednostranné zatěžování organismu, nadměrný stres a nevyvážená strava - ale také jako podpůrné cvičení u dalších sportů, například lyžování nebo basketbalu.

Jaké problémy řeší balanční cvičení?
- mírní bolesti páteře, svalů a kloubů
- napravuje vadné držení těla
- napomáhá řešit problém nadváhy nebo obezity
- formuje problematické partie těla
- zlepšuje koordinaci pohybů, rozvíjí rovnováhu
- uvolňuje napětí organismu vyvolané stresem a nadměrnou zátěží