Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak jíst sladké a nepřibrat? Poradíme vám!

10. listopadu 2012 | 06:00

Možná i vy patříte mezi mlsaly, které žádná sladkost nenechá v klidu. Jak si ale dopřávat věnečky, punčové řezy nebo čokoládu a netloustnout? Jde to, když se budete držet několika osvědčených rad. Tady jsou.

Kupujte piškoty

Dětské piškoty mají na rozdíl od nejrůznějších sušenek jen pět procent tuku. Ty ostatní ho mají až třicet! Když někdo nemá piškoty rád, protože „práší od pusy“, tak si je může zlehka namočit do netučného mléka nebo dětské výživy. Je to výborné a vlčí chuť na sladké můžete zahnat.

Karob místo čokolády

Vy, kteří jste závislí na čokoládě, ji co nejčastěji zaměňujte za karob (nejlepší jsou z něj tyčinky). Karob je výbornou náhradou kakaa a rozdíl téměř nepoznáte. Karobové tyčinky jsou báječné v tom, že jsou přirozeně sladké, mají podstatně méně kalorií i tuku a jsou bohaté na vlákninu.

Nemáte rádi müsli tyčinky? Věřte, že když vás chytne mlsná a nebudete chtít přibírat, budou se místo dortíků hodit!
Autor: profimedia.cz
Zvykněte si na müsli

Nemáte rádi müsli tyčinky? Věřte, že když vás chytne mlsná a nebudete chtít přibírat, budou se místo dortíků hodit! Jen spíš vybírejte ty, které nejsou polité „čokoládou“. Bývají to hodně kalorické náhražky, plné ztuženého tuku a cukru. Totéž platí i pro „jogurtové“ polevy.

Nezatracujte „polystyren“

Tak zvané pufované pečivo (má různé tvary – kolečka, obdélníky, jazýčky apod.), obzvlášť, když jsou polité prakticky průsvitnou vrstvou pravé čokolády, skvěle zasytí a přitom i zaženou chuť třeba na větrník se šlehačkou!

Dva dobré triky navíc!

Když si žaludek zaplníte třeba ovocným čajem, nebudete mít už na medový řez tak šílenou chuť. A čaj raději popíjejte celý den.
Autor: profimedia.cz
Choďte jinudy

Vyhýbejte se cestě kolem cukrárny a pekárny a nenoste s sebou hotovost.  Než najdete bankomat, chuť vás možná přejde. Není to jisté, ale je to velká šance pro vás nebo spíš vaši linii. 

Pijte

Pivaři říkají, že hlad je převlečená žízeň. Něco na tom je. Když si žaludek zaplníte třeba ovocným čajem, nebudete mít už na medový řez tak šílenou chuť. A čaj raději popíjejte celý den. Nejlépe neslazený, když tak si do něj přidejte trochu medu.

Autor: sis