Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dietní triky topmodelek: zhubněte 4 kila do Vánoc!

Zkuste tajné triky supermodelek a zhubněte 4 kila do Vánoc!
6. listopadu 2012 | 06:00

Každou z nás někdy napadne, jaké by to bylo, moci se pochlubit figurou topmodelky. Inspirujte se zeštíhlovacími triky z přehlídkových mol a získejte ladné křivky za pár týdnů!

Chcete znát tajný recept na neodolatelně štíhlou postavu jako z módního časopisu? Tajemství se skrývá v křupavých, zdravých, lehkých a přitom sytých salátech s dresinkem.

Saláty vymodelují dokonalé tělo
I modelky mívají problémy s váhou a musí si svoje křivky pečlivě hlídat. Dobře vědí, že nejrychlejší účinek při hubnutí mají zeleninové nebo ovocné saláty, které jsou přímo vitaminovou bombou. Suroviny při jejich přípravě můžete do nekonečna kombinovat, takže rozhodně nejíte pořád to stejné dokola. K zelenině přidejte tofu, drůbeží maso nebo pečenou rybu, abyste dodala tělu dostatek bílkovin.

Nezapomeňte salát vždy ochutit lehkým dresinkem, např. z jogurtu s česnekem, vinného octa nebo panenského olivového oleje. Nízký obsah kalorií a naopak vysoký podíl rostlinných látek, které působí jako spalovače tuků a urychlují látkovou výměnu, způsobí, že kila půjdou dolů, ani nebudete vědět jak.

Salát plný vitaminů, minerálů a bílkovin urychlí spalování tuků.
Autor: Profimedia.cz

Recept na kuřecí salát podle Heidi Klum:
Budete potřebovat
(pro 2 osoby):
200 g kuřecích prsou
1 malou cuketu
4 rajčata
rukolu nebo jiný zelený salát
1 lžíci oleje
100 ml zakysané smetany
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíci citronové šťávy
sůl a mletý bílý pepř

Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a orestujte na rozpáleném oleji dozlatova. Osolte a okořeňte bílým pepřem. Cuketu a rajčata nakrájejte na plátky. Zakysanou smetanu promíchejte s bílým jogurtem a ochuťte citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. V míse promíchejte opečené maso s nakrájenou zeleninou a salátovými listy a přelijte dresinkem.

Tipy od modelek

Heidi Klum (39) po čtyřech porodech vypadá pořád fantasticky! Tajemství její postavy spočívá v  newyorské dietě, jejíž základem je zelenina a bílkoviny a nesmí se jíst po 19. hodině.

I Kate Moss (38) měla období, kdy musela tvrdě bojovat o své křivky. V té době jí pomohla tzv. dieta oživení. Živila se převážně nízkotučnými jogurty s probiotickými kulturami, grilovanými rybami, kuřecím masem a dušenou zeleninou.

Supermodelku českého původu Karolínu Kurkovou (28) v začátcích její kariéry mnozí kritizovali pro její „slovanské tvary“. Vyrovnala se s tím způsobem, který radí i ostatním ženám: „Musíte věřit samy v sebe a vědět, kdo jste. To pomáhá být krásnou. Pokud se týká vašeho těla, buďte realistické.“ Její oblíbenou metodou na zhubnutí je dieta kontroly porcí. Dovoluje vám jíst všechno, na co máte chuť, ale jen v malých dávkách.

Autor: sim