Namíchejte si skvělý koktejl s Lucií Bílou: Tyhle zbožňuje! | Pro ženy | Blesk.cz

Namíchejte si skvělý koktejl s Lucií Bílou: Tyhle zbožňuje!

7. listopadu 2012 | 06:00

Milujete barevné šťavnaté koktejly s kapkou alkoholu i bez něj? Vyzkoušejte naši dnešní hitparádu, kterou sestavila před pár dny porota v čele se zpěvačkou Lucií Bílou v pražském podniku Jazz Dock.


1. místo – Malinové pohlazení
Suroviny:
•    2 cl minerálky Ondrášovka malina a bezový květ
•    2 cl smetany
•    2 cl malinové šťávy
•    ledPostup:
Do šejkru dáme 3 kostky ledu, přidáme malinovou šťávu, smetanu a minerálku. Dobře protřepeme a nalijeme do sklenky.

A co řekla Lucka o vítězném koktejlu? „Koktejl mě okamžitě nadchnul, takový si umíchám doma, až budu mít volný večer.“

2.    místo – Opilé ovoce
Suroviny:
•    2 dl minerálky Ondrášovka lesní plody
•    5 dl červeného vína
•    směs ovoce (ananas, jablko, pomeranč, limetka, broskev, nektarinka)
•    2 lžičky cukru
•    led
Postup:
Víno smícháme s minerálkou a cukrem. Ovoce pokrájíme na kostičky a vsypeme do vína. Směs necháme hodinu odležet v lednici, pak rozléváme do sklenic s ledem.



3.    místo – Jahodové osvěžení
Suroviny:
•    2 dl Ondrášovky lesní plody
•    2 lžíce jahodové dřeně
•    5 cl rumu
•    čerstvá jahoda
•    kolečko citronu
Postup:
Do vysoké sklenky dáme 2 lžíce jahodové dřeně, zalijeme rumem a doplníme minerálkou. Koktejl ozdobíme jahodou a plátkem citronu.

4.    místo – Léčivka
Suroviny:
•    2 dl Ondrášovky citron
•    rozmixovaná oloupaná nektarinka
•    5 cl Becherovky
•    meduňka a plátek nektarinky na ozdobení
•    led
Postup:
Do větší sklenky dáme rozmixovanou nektarinku, zalijeme Becherovkou a necháme chvilku proležet. Pak přidáme minerálku, několik kostek ledu a koktejl ozdobíme plátkem nektarinky a snítkou meduňky.

5.    místo – Lep
Suroviny:
•    5 cl minerálky Ondrášovka citron
•    6 cl grapefruitového džusu
•    4 cl pomerančového džusu
•    5 kostek ledu
Postup:
Džusy protřepeme s ledem v šejkru, přes sítko slijeme do sklenky a doplníme minerálkou.

Autor: ot