Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejúčinnější dieta? Samozřejmě láska!

Říká se, že láska snižuje chuť k jídlu. Něco na tom bude!
6. listopadu 2012 | 15:00

Hana (22) hubne, jen když je zamilovaná. "Odmalička jsem byla docela buřtík, ale o muže jsem nouzi neměla. Asi proto, že jsem hodně veselá a vypadá to, že si za své váhy nic nedělám,“ říká půvabná tmavovláska.

Jenže Hanka svou spokojenost na všechny jen hraje. „Někdy nejsem schopná se na sebe podívat do zrcadla, jsem si odporná. Někdy ze zoufalství pláču,“ svěřuje se.

Chlapi na hubnutí

Hana vyzkoušela už spoustu nesmyslných diet a jediné, co na ni opravdu funguje, je nový muž: „Můžu být zamilovaná dokonce jen platonicky, třeba do kolegy z jiného oddělení a něco se ve mně přepne.“

„Začnu jíst jako vrabec, najednou chodím do fitness, dokonce jsem si jednou najala osobního trenéra... Do něj jsem se taky zamilovala a zhubla asi patnáct kilo,“ vzpomíná s úsměvem Hanka.

...
Autor: profimedia.cz

Jenže Hančiny vztahy bývají krátké a končí obvykle karambolem. „Dlouhý vztah mě začne nudit. Když pomine první zamilování, zase se vrátím k jídlu. Chybí mi totiž vzrušení, napětí a radost ze života,“ říká.

Je to normální

„S podobnými příběhy se setkávám,“ říká trenérka Lucie Dytrychová. Funguje jednoduchý princip – zamilovanost vyplaví do těla takový chemický koktejl, že nemáme na jídlo ani pomyšlení.

„Mozek dostává dost příjemných impulsů a hezké pocity, které v nás vyvolává jídlo, v tu chvíli moc nepotřebuje. Máme spoustu energie, takže chodíme cvičit, nejsme líné jíst zdravě a hýbat se,“ dodává Lucie.

Co když zamilovanost zmizí?

„Když se pobláznění přerodí v trvalý vztah, je velká šance si hmotnost udržet. Několik mých klientek zhublo pět šest kilogramů a váha se jim už nehnula. Začaly být prostě spokojené v životě, našly nový rytmus včetně třeba sportování a nezaháněly prázdnotu jídlem,“ říká Lucie.


Nejhorší je ale zlomené srdce. „Když nás chlap opustí, je snadné zavřít se doma s čokoládovou zmrzlinou. Doporučuji vrhnout všechny svoje negativní pocity do cvičení. Vybouřit se běháním nebo na spinningu, zatancovat si na lekci zumby.“

A jídelníček? Hlavně jíst zdravě a ‚útěchu‘ nehledat v jídle, ale v endorfinech, které nám dodá sport,“ doporučuje trenérka.

Milování místo diety
...
Autor: profimedia.cz

Kdo rád a vášnivě jí, ten se prý také rád a vášnivě miluje. Když budete držte v rovnováze sex a dobré jídlo, zůstanete štíhlá, zdravá a spokojená. Při intimních hrátkách navíc posílíte celé tělo včetně problematických partií.

Kolik spálíte?

5 minut vášnivého líbání:
200 kJ = spálíte tolik energie, kolik je v jedné malé broskvi.

15 minut milování:
600 kJ = tolik vyčerpáte za čtvrt hodiny na sjezdovce.

1 hodina milování:
2400 kJ = spálíte hříšnou tabulku čokolády.

15 min milování ve stoje:
1000 kJ = jeden chlebíček s pochoutkovým salátem.

15 min orálního sexu:
350 kJ = mistička jahodového kompotu.

 

Autor: oli