Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Láska dokáže zázraky: Zamilovaní tlouštící společně zhubli už 237 kilo

18. června 2013 | 15:20

Jsou krásnější, zdravější a dokonce chystají svatbu. Morbidní tloušťka jim paradoxně pomohla najít štěstí i životního partnera. Angličané Shaun Palmer (45) a Jo Johnston (33) se totiž seznámili na klinice pro obézní.

Když se poprvé uviděli v čekárně u lékaře, byli oba velmi obézní. Jo vážila neuvěřitelných 210 kilo a nosila oblečení ve velikosti 64. Shaun vážil 242 kilo a kolem pasu měřil úctyhodné dva metry.

Přesto to prý byla láska na první pohled. Mezi všemi těmi pacienty měli oči jen pro sebe. Ani jeden z nich však neměl odvahu toho druhého oslovit. Osud jim však přichystal "past". Nechtěně na sebe stále naráželi při setkání s dietology, potkávali se na konzultacích. A o šest měsíců později skončili po operaci na stejném oddělení.

Jo a Shaun se seznámili na klinice pro obézní a byla z toho láska "jako trám". Spolu hubnou a podporují se v nelehkém boji s nadváhou.
Autor: profimedia.cz

"Bylo fajn potkat někoho, kdo si prochází stejnými problémy. Když jsem po operaci zjistila, že Shaun leží na vedlejší posteli, nevěřila jsem vlastním očím. Začali jsme si povídat a navzájem se podporovat. Porovnávali jsme, kolik má kdo jizev. Já jich měla osm a on jedenáct, takže vyhrál," svěřila se Jo, která tenkrát cítila, že v jejich "vztahu" došlo ke zlomu.

Tehdy konečně sebrala odvahu a zeptala se Shauna na jeho číslo. První schůzku měli jen o dva týdny později. Krmili kachny v parku a lízali zmrzlinu, protože stále ještě nemohli jíst tuhou stravu. O měsíc později už si však společně dali své první pořádné jídlo.

Jo a Shaun společně shodili už 237 kilo a teď chystají svatbu.
Autor: profimedia.cz
Začali si každý den telefonovat a za pár týdnů se už nezaměstnaná slabozraká Jo nastěhovala k Shaunovi, který jí teď dělá pečovatele na plný úvazek. Všechno začali dělat společně. Cvičili, nakupovali zdravé potraviny, vařili, chodili na procházky.

Jo dokázala zhubnout 127 kilo a nosí teď oblečení ve velikosti 46, Shaun, který kvůli obezitě dostal v pouhých 25 letech infarkt, shodil "jen" 110 kilo. Jejich životní styl a stravovací návyky se radikálně změnily.

Jo dokázala zhubnout dokonce 127 kilo.
Autor: profimedia.cz
"Žiju teď úplně jiný život," říká Jo, která před operací nechodila vůbec ven, nesvlékala dokonce ani pyžamo. "Teď spolu chodíme do hospody, navštěvujeme garážové výprodeje, bereme naše dva psy na procházky. Zkrátka žijeme běžný společenský život."

Milenci, kteří žijí v anglickém městečku Aberystwyth, jsou na sebe právem hrdí a Jo má pro svého muže novou přezdívku. "Říkám mu "Tyčka" a máma mu říká vychrtlý Shauny," prozradila. "On mi také lichotí, ale často mě i dráždí. Říká, že nemá rád můj kostnatý zadek! Tvrdí, že ho bolí, když mu sedím na koleni."

I přes tohle drobné škádlení se však Jo a Shauna skutečně mají rádi a dokonce chystají svatbu.