Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kelly zhubla téměř polovinu své váhy

18. srpna 2010 | 07:30

Život britské studentky Kelly Meager (21) se stával kvůli její extrémní váze nesnesitelný. Vážila skoro 150 kilo, nechtěla kvůli vzhledu chodit ven, její zdraví ohrožoval vysoký krevní tlak, stejně jako cholesterol.

Kelly se však rozhodla zhubnout a díky cvičení a zdravému jídlu se dostala na 82,5 kilo!

Kvůli obezitě nechtěla vycházet ven

Když jako devatenáctiletá nastoupila Kelly na Univerzitu kreativního umění v Canterbury, vážila téměř 150 kilo. „Necítila jsem se na 19, ale stará, tlustá a nezdravá,“ říká dívka. „Máte prožívat ty nejlepší chvíle svého života, ale já jsem se jen schovávala na pokoji,“ dodává ke své minulosti. „Když jsem viděla svoje fotky na Facebooku, byla jsem zděšená. Od té doby se stal můj pokoj vězením,“ dodává Kelly.

Brzy se však rozhodla se svou váhou zatočit. Přihlásila se do organizace Slimming World, která se zabývá hubnutím. Začala ztrácet na váze, protože si začala připravovat jídlo sotýrováním (smažením na malém množství tuku) a více jedla těstovinové pokrmy. Zároveň začala chodit do tělocvičny a jezdit na kole.

Dnes je téměř o polovinu lehčí a může se díky tomu pochlubit i cenou, kterou Slimming World uděluje za nejvýraznější zhubnutí roku 2010 v kategorii mladí.

Autor: INT, shp, hto