Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Monika (24): Zhubla jsem natruc tchýni

8. února 2011 | 10:56

Jako šťastně vdaná měla zářit štěstím. Opak byl ale pravdou. Kvůli nadváze ji šikanovala tchyně a nakonec i ovlivněný manžel. Monika jim všem vytřela zrak. Zhubla už 24 kilo a konečně je šťastná.

Čtyřiadvacetiletou Moniku Kornaś z polské Bydgoszcze manželovi rodiče nikdy nepřijali jako dceru. "Dokonce mi řekli, že nevypadám jako jeho žena, ale jako jeho matka. Tchýni se povedlo dokonce znechutit mě manželovi natolik, že začal mluvit o rozvodu," vzpomíná dnes už sebevědomá mladá žena.

A to rozhodlo. Monika všem chtěla dokázat, že i když na vzhledu nezáleží, i ona může být štíhlá. Od listopadu loňského roku zhubla čtyřiadvacet kilogramů a manžel Martin (25) je na atraktivní ženu konečně pyšný.

Miloval ji i s nadváhou

Dva roky před svatbou zamilovaný Martin neviděl na plnějších tvarech své dívky nic špatného. Miloval ji celým svým srdcem. I s těmi pár kily navíc. "Podle jeho rodičů jsem ale byla ošklivá," říká Monika. "Odmítali mě přijmout. Zavřeli mi dveře před nosem. Moc to bolelo," vzpomíná.

A nezlepšilo se to ani po svatbě. Nejhorší bylo, že manžel i jeho rodiče začali Moniku psychicky deptat. "Neustále mi opakoval, ať něco udělám s těma svýma tlustýma nohama, že ostatní dívky vypadají v sukních skvěle. Byla jsem nešťastná  a smutek utápěla v cole. Vypila jsem patnáct plechovek denně a váha ještě stoupala," říká mladá žena.

Rozvod byla na spadnutí

Aby všem dokázala, že není úplně ošklivá, účastnila se kurzu pro modelky a na molu měla úspěch. Manželovi rodiče ani jeho ale nepřesvědčila. Jen se jí vysmívali. Milovaný muž se jí začal vyhýbat, víc času trávil s rodiči, a když nakonec začal mluvit o rozvodu, rozhodla se Monika manželství zachránit.

"Zázračná dieta" ale nepomohlo. Monika se jen stěží vešla do velikosti 48. "Tchýně dokola opakovala, že vypadám jako Martinova matka, ne manželka. Věděla jsem, že musím najít jiné řešení. Začala jsem držet dietu Lukoszka Adriana. Muže, který za rok dokázak zhubnout 120 kilogramů," vypráví Monika Kornaś.

Tříměsíční dieta dokázala zázraky

Začátky byly těžké, ale nešťastná žena vydržela. Vařené brambory, dušená rýže, žadná cola, jen neperlivá voda s jablečným octem. A především spousta čerstvé zeleniny. Po prvních dvou týdnech ručička váhy ukazovala o deset kilo méně. A po třech měsících Monika oblékla velikost 42.

"Zatím jsem zhubla 24 kg. Cítím se lépe a sebevědomí mi vzrostlo. Pomohlo to! Naše manželství je zase spokojené," říká šťastná žena. A manžel dodává: "Jsem strašně rád, že je moje žena tak atraktivní. Jsem na ni pyšný. Už by ani nemusela hubnout, stačilo by třeba ještě jedno kilo," řekl Marcin Kornaś. "Doufám, že ji moji rodiče konečně budou akceptovat!"

Autor: INT, Lenka Chvostová