Zelnou polévku vám doporučujeme konzumovat od 3 do 7 dnů. Nezapomeňte ale na dostatečný přísun tekutin a zeleného, případně ovocného čaje. Vhodné je také doplnit stravu kvalitním multivitamínovým přípravkem. Tato dieta je totiž založena na velmi nízkém přísunu kalorií a nadměrné konzumaci vlákniny. Proto není vhodná pro dlouhodobé hubnutí, ale spíše na jednorázové shození přebytečných kilogramů, případně jako očista před jinou - pestřejší dietou.
Dodržujte pravidla
Pokud jste se již rozhodli držet ji, důležité je, abyste znali pravidla, která je nutné během diety dodržovat. Pokud je budete důsledně dodržovat, mělo by se vám se vám podařit shodit i 5 až 7 kg za týden. Na každý den jsou předepsány jiné potraviny, které je třeba jíst kromě konzumace polévky.
První den
Jezte pouze ovoce, povoleny jsou všechny druhy kromě banánů. Pijte neslazený čaj, černou kávu, brusinkový džus a vodu. Polévky můžete sníst tolik, kolik budete chtít.
Druhý den
Dopřát si můžete veškerou zeleninu - ať už čerstvou, nebo tepelně upravenou. Vyhýbejte se však sušeným fazolím, hrášku či kukuřici. Na večeři se odměňte velkým pečeným bramborem s máslem. I v tento den si můžete dopřát polévku bez omezení. Nejezte ale žádné ovoce.
Třetí den
Zkombinujte jídelníček prvního a druhého dne - kromě polévky je povoleno ovoce i zelenina (ne však pečený brambor).
Čtvrtý den
Kromě polévky snězte i 8 banánů a vypijte tolik nízkotučného mléka, na kolik máte chuť. Tento den má utlumit vaši chuť na sladké.
Pátý den
Můžete si dát 300 až 500 g hovězího, kuřecího nebo ryby a 1 konzervu (případně 6 čerstvých) rajčat. Vypijte 6 až 8 sklenic vody, aby se z těla vyplavila kyselina močová. Polévku si dejte alespoň jednou za den.
Šestý den
Jezte hovězí maso a zeleninu. Můžete si dokonce dopřát 2 až 3 steaky s čerstvou zeleninou nebo salátem. Nedávejte si brambory. Minimálně jednou za den si dejte i polévku.
Sedmý den
Vaše denní menu si sestavte z rýže natural, neslazených ovocných šťáv a zeleniny. Opět nezapomeňte do jídelníčku zařadit polévku. Zakázán je chléb, alkohol a sycené nápoje
Tukožroutská polévkaNakrájíme 3 papriky, 250 g mrkve, 3 petržele, 1 celer a 250 g fazolových lusků. Nastrouháme 500 g bílého zelí, na osminky nakrájíme 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 svazek celerové natě pokrájíme nadrobno. Cibuli a česnek osmahneme v 4 PL olivového oleje, přidáme papriku, mrkev, petržel, celer a fazolové lusky a restujeme asi 1 minutu. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přidat 2 chilli papričky. Zalijeme 1 l vývaru a polévku necháme povařit. Přidáme 75 g černých vypeckovaných oliv, 1 lžičku šalvěje, tymián a bazalku. Vaříme 5 minut. Mezitím nakrájíme 2 ančovičky. Nakrojíme 4 rajčata, spaříme je, oloupeme a nakrájíme. Přidáme je do polévky, pak přidáme 2 PL vinného octa a dosolíme. Vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Ohříváme vždy jen tolik polévky, kolik sníme. |