Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jednoduchá dieta skoro zadarmo! Jak na ni?

  • Nová jednoduchá dieta pomůže zbavit se pár kilogramů navíc.
    25. srpna 2010 | 10:32

    Konec drahým práškům pro štíhlejší postavu a podobným jedům. Přichází inovace v hubnutí. Tajemství, jak shodit přebytečná kila, se skrývá v obyčejné sklence vody!

    Nová americká studie totiž ukázala, že pokud se před každým jídlem vypijí dvě sklenice vody, kila půjdou dolů snáze a hlavně bez toho, aby člověk musel kontrolovat, co jí.

    Nic to nestojí

    Zatímco prášky na hubnutí zabraňují vstřebávání tuku nebo si pohrávají s mozkovými chemickými čidly, voda jednoduše žaludek naplní a prostě už v něm na hory jídla není místo.

    Pokud by ale tato skvělá zpráva přece jen někomu k radosti nestačila, dalším plusem zmíněné hubnoucí metody je, že voda nemá žádné kalorie a je všude dostupná. Takže konec shánění speciálních dietních potravin.

    "Lidé by měli pít více normální vody a naopak vynechat nebo alespoň minimalizovat sladké a kalorické nápoje. Je to jednoduchý způsob, jak zhubnout. Tajemství vody je dokonale prosté," tvrdí doktorka Brenda Davy, členka týmu odborníků, kteří se na výzkumu podíleli.

    V předchozí studii bylo zjištěno, že lidé, kteří před jídlem pijí vodu, během něj zkonzumují o sedmdesát až devadesát kalorií méně. Za den by to tedy mohlo být až tři sta kalorií.

    Pozor na množství

    Britská nutriční nadace ale dodává, že polévky, dušené maso, těstoviny a jiná jídla bohatá na vodu jsou lepší variantou hubnutí než sklenice vody před každým chodem.

    "Svým pacientům říkám, že konzumace vody před jídlem sice moc valný účinek nemá, ale přinejhorším je to nic nestojí. Ovoce, zelenina a různé kaše žaludek také zaplní. A jako další plus, mají málo kalorií. Větší množství vody vypité za krátký časový úsek ale může způsobit záchvaty, otok mozku a dokonce i smrt," varuje britský expert zabývající se obezitou profesor Mike Lean.

    Nakonec ale jako vždy platí - pokud člověk, který potřebuje shodit pár kilogramů, bude pít dvě sklenky před každým jídlem, pomůže mu to. Nicméně nesmí zapomínat ani na pravidelné cviky a vyváženou potravu. Jinak ideálního a hlavně pro tělo přirozeného výsledku nikdy nedosáhne.

Autor: INT, mivr, amp
Klíčová slova:  hubnutí, dieta, studie, voda, zdraví, žena
Diskuse ke článku
.