Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Detoxikace v páru: Ashton a Demi drží vražednou dietu

Demi Moore a Ashton Kutcher se rozhodli očistit těla přísnou dietou. Čí to byl asi nápad?
22. července 2010 | 13:01

Hollywoodské hvězdy Ashton Kutcher (32) a Demi Moore (48) si naordinovali přísnou očistu organismu. . Demi, posedlá péčí o tělo, k ní přemluvila i mladého chotě Asthona. stáhla k hladovění i svého zajíčka. Při kúře známé jako Master Cleanse, se pije pouze voda ochucená voda ochucená citrónem, javorovým sirupem a kajenským pepřem.

Krasavec Ashton na takovou askezi příliš vůle neměl Už po pár hodinách se dožadoval steaku, piva a sladké tečky oběda. Zato drilem diet a dennodenním cvičením cepovaná Demi v pohodě pokračuje v očistě. A pravdivě prohlašuje, že nejhorší je právě první den - v těch dalších člověk snadněji vydrží. „Dělám to pro své zdraví. Ne proto, abych zhubla“ ujišťuje subtilní herečka okolí.

Hollywood trpí rád

Detoxikační plán, který se také nazývá javorová dieta, držela i Beyonce Knowles a nemůže si jej vynachválit. Master Cleanse pomohl kypré zpěvačce, do hlavní role ve filmovém muzikálu Dreamgirls zhubnout řadu kil.

O zmíněné očistné kúře, o dnech na ochucené vodě mluví s nadšením i další hollywoodská hvězda, velká kamarádka Madonny osmatřicetiletá herečka Gwyneth Paltrow, která je jógou a asketickou výživou posedlá. Master Cleanse je pouze jednou z diet, které testuje a střídá v celoživotní hladovce.

Varianty na výběr

Pravidelná očista. Drží se jeden den v týdnu, kdy se pouze konzumuje javorový detoxikační nápoj.

Relaxační verze. Po dobu čtrnácti dnů se snídaně nebo večeře nahradí dvěmi až třemi sklenicemi nápoje. Popřípadě lze vynechat obě jídla. Během kúry je nutné se vyhnout sladkostem, uzeninám, červenému masu, smaženým potravinám, bílému pečivu, mléčným výrobkům, kávě a alkoholu.

Kompletní očista. Po dobu deseti dní se pije pouze detoxikační nápoj. Poprvé je vhodné dietu ukončit po pěti až sedmi dnech. Při pravidelném opakování může být maximálně prodloužena na čtrnáct dní.

Jak na to?

Půl litr vody smíchejte s dvěmi polévkovými lžícemi přírodního javorového sirupu, dvěmi lžícemi čerstvě vymačkané citrónové nebo limetkové šťávy a přidejte špetku kajenského pepře..

Voda může být teplá i studená. Pokud chcete nápoj připravit na celý den, dejte na jeden a půl litr vody 140 ml javorového sirupu, šťávu ze čtyř citronů a kávovou lžičku kajenského pepře. Vše dobře promíchejte a před každým nalitím dobře protřepejte. Pijte 8-12 sklenic denně.

Upozornění: Před absolvováním procedury je nutné se poradit s lékařem.

Autor: amp, frč