Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemství Evy Herzigové (37): Ví, jak zůstat štíhlá!

Modelka za pár dní předvede svou krásnou postavu na filmovém festivalu v Karlových Varech.
30. června 2010 | 04:13

Eva Herzigová (37) ví, jak o krásné tělo, které ji přineslo slávu i kariéru, co nejlépe pečovat. Nedrží drastické diety, nenatírá na sebe drahé krémy. Zato snídá litry čaje a spoustu ovoce. A s hubnutím si hlavu neláme.

"Jsem šťastný člověk, protože nemám ráda žádné sladkosti, ani čokoládu. Tloušťka mě proto vůbec netrápí,“ prozradila na sebe v jednom z mnoha rozhovorů rodačka z Litvínova. „Miluji ryby, sýry a maso. Jím prakticky všechno, ovšem jen ve velmi malých porcích.“ Eva si nejvíce pochutná na francouzské, italské a japonské kuchyni.

Kvantita i kvalita

Přímořská lehká kuchyň připravená z čerstvých surovin je pro zdravý životní styl stěžejní. Stejně tak je také dobré jako úspěšná topmodelka jíst v malých porcích několikrát denně. Hlavní je totiž nepocítit hlad. Jen tak se tělo vyvaruje přílišnému nárazovému přejídání a jojo efektu.

Eva, která už dvacet let působí v modelingu, jídlo miluje. Ve svém domě má obrovskou kuchyni a nespočet kuchařek. Velmi ráda pročítá recepty, zkouší nové speciality. Ale k snídani nikdy nic zvláštního nechystá. Uvaří si jen obrovskou konvici neslazeného čaje a nakrájí si sezónní ovoce.

Posilovna? Ani náhodou

Co se péče o vlastní krásu týče, ani to Eva zrovna nepřehání. "Dopřávám si jen pleťovou vodu a hydratační krém. Masku si dávám jen vzácně,“ prozradila modelka, která v příštích dnech bude vedle anglického herce Jude Lawa tou nejzářivější hvězdou letošního filmového festivalu v Karlových Varech. „Raději volný čas strávím s přáteli, než péčí o své tělo," vysvětluje svůj velmi realistický přístup k přirozené kráse Eva.

Na rozdíl od spousty modelek i hollywoodských hereček neudržuje fyzičku pravidelným pohybem. Nepropadla józe ani pilates. "Na tělocvičnu mi zrovna příliš času nezbývá. Jako dítě jsem ale sportovala hodně,“ pověděla. Cvičila gymnastiku, dokonce vyhrávala a pevná vypracovaná postava ji vydržela do teď. „Měla bych ale zase začít uvažovat nad nějakým pohybem," přiznala se Eva.

Autor: amp