Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Sexy tělo podle Mel B. Kráska prozradila své cviky i jídelníček

Melanie se snaží jíst zdravě. Jednou týdně si však dá pauzu a dopřeje si to, na co má právě chuť.
9. února 2010 | 05:51

Jako členka populárních Spice Girls musela Melanie Brown (34) vždy dbát na to, jak vypadá. Zná tedy pár triků, jak se udržet v nejlepší kondici. Své tajemství teď prozradila světu.

Čtyřiatřicetiletá Mel B i po dvou dětech vypadá úžasně. Její tělo je perfektně pevné a pružné. Lepší, než když jí bylo dvacet. A to jen díky tomu, že dodržuje pár jednoduchých triků. Naučte se cvičit i stravovat podle ní.

Jak vypadá jídelníček podle Mel B?
Snídaně plná živin pomůže skvěle nastartovat den. „Ráno začínám s omeletami. Ty jsou připravené pouze z bílků, žádný žloutek. Přidávám do nich trochu krůtí šunky. Také mám ráda cereálie. Zbožňuji rozmixovaný banán s borůvkami. Takový shake mě někdy zasytí na celé dopoledne. Plus samozřejmě hrnek kávy. Bez něj bych se nemohla ani pohnout.“

Potom už Mel B stačí jen lehký oběd, jako například salát s tuňákem. K svačině ráda uzobne trochu oříšků, nebo mrkvo-celerový salát. „K večeři miluji rybu, nebo kuře. Jako přílohu si dávám osmahnutou, nebo dušenou zeleninu. Nemusím smažené,“ dodává bývalá zpěvačka.

Celý týden se Mel snaží dodržovat zdravou a výživnou stravu. Ale vždy jeden den v týdnu si udělá pauzu a odmění se. Dá si přesně to, na co má hříšnou chuť.  „Většinou je to hamburger, nebo těstoviny se smetanovou omáčkou. A jako svačinku si dám KitKat. Taky si nezakazuji alkohol. Pokud jdu ven s přáteli, tak si ráda dám sklenku červeného jakýkoliv den v týdnu. Jen nesmím chodit moc často,“ popisuje Mel.

„Hlavně pamatujte,“ dodává, „jezte zhruba každé dvě hodiny, aby jste neměla nikdy příliš velký hlad. Jídlo by také nemělo vypadat příliš zdravě. Musí mít hlavně nějakou chuť. Být skvělé a lákavé na pohled. Jinak se vám do něho jen těžko bude chtít pustit.“

Melanie se snaží jíst zdravě. Jednou týdně si však dá pauzu a dopřeje si to, na co má právě chuť.
Autor: Isifa.com

Jak si připravit jídlo?
Jídlo si, alespoň v hlavě, připravte na celý den dopředu. Mozek pak bude mít pocit, že strava není daleko a nebude propadat panice. Vytvářet pocit nadměrného hladu. Díky tomu nevyšle impulsy k zbytečnému přejídání.

•    Stanovte si počet oříšků, které celý den budete ujídat. Rozdělte si svačinu. Tak se nestane, že si budete říkat – ještě trošku, ještě trošku. Bude vám jasné, že když to sníte teď, nebudete už pak mít nic.

•    Do práce, nebo kamkoli jdete, si vždy připravte nějaké ovoce. Očistěte mrkev, jablko a zabalte do fólie. Budete tak mít vždy po ruce něco malého a zdravého k zakousnutí.

•  Jezte jako Mel B snídaně bohaté na protein. Například: Dvě uvařená vejce nakrájená na plátku toustu. Nebo míchaná vajíčka s houbami a rajčaty. Také shake připravený z nízkotučného jogurtu, mléka a ovoce, které máte zrovna po ruce, je perfektní alternativou.

•  K obědu je skvělý kuřecí salát s velkou porcí čerstvé zeleniny a krajíčkem tmavého chleba. Tuňák se zeleninou a pita chléb je Meliným nejoblíbenějším. Zbožňuje také pečená rajčata s nádivkou, posypaná kozím sýrem.

•  Chutnou a vhodnou večeří je rozhodně grilované kuře nebo zapékaný losos s citrónem na černém pepři. Jako přílohu vyzkoušejte trochu vařených nudlí či grilovaná rajčata.

•  Alkohol si dopřávejte jen výjimečně. A při konzumaci se držte zásady – pít jen z malých sklenic. Budete pak mít pocit, že jste vypila víc, než ve skutečnosti.

•  Pokud máte celý týden chuť na nedietní pochoutku, dopřejte si ji. Mel má na nedietní den vyhraženou neděli. Dopřeje si to, po čem v týdnu toužila.

Cvičení podle Mel
Bývalá členka dívčí skupiny ví, že pokud chcete mít krásnou postavu, stojí to trochu námahy. „Doma mám malou posilovnu a každý den v ní strávím hodinu a půl. Ať už sama, s manželem, nebo s přáteli,“ vysvětluje. „Nejdřív začnu s půl hodinovou rozcvičkou. Tělo se musí rozehřát, jinak by pak vše bolelo. Pak začnu pomalou chůzí na pásu, ze které plynule přejdu v běh a pak zas v chůzi. Takto střídám po dvou až třech minutách,“ popisuje svůj každodenní čas v posilovně zpěvačka. „ Abych to prostřídala, přidala trochu napětí, tak se někdy snažím zaběhnout 4 kilometry do půl hodinky. Také si někdy udělám den, kdy posiluji pouze nohy, další den zas jen ruce. Jindy střídám obojí. Každý den musí být jiný. Nesmí sklouznout v rutinu.“

„Na ruce mi pomáhají činky. Zvedám až osm kilo na každou paži. Cviky jako přitahování a variace tohoto cviku vždy opakuji patnáctkrát po sobě.“ Pro posílení nohou Mel B zůstává u starých osvědčených dřepů. Jejich obtížnost se dá zvýšit, když dáte nohy trochu dál od sebe. Čtyřikrát do týdne Mel dělá sedy-lehy. „Dokážu jich už udělat sto za méně než dvě minuty,“ chlubí se.

.
Autor: Isifa.com

Cviky:
Na nohy: Dřepy
Postavte se a dejte nohy od sebe zhruba na šířku svých ramen. Klidně i o trochu víc. Napřáhněte ruce dopředu před své tělo. Pomalu se začněte přesouvat do sedu. Přesně tak, jako byste pod sebou měla židli. Pak se vraťte do původní pozice. Záda mějte vzpřímená, břicho pevné, zatáhnuté. Nezapomínejte pravidelně dýchat.

Opakujte asi patnáctkrát v jedné sérii. Pokud dáte nohy ještě více od sebe, budete namáhat především boky. Pokud budete mít nohy u sebe, procvičíte přední část stehen.

Na břicho: Sedy-lehy do stran
Tento cvik je zaměřen hlavně na posílení břišních svalů. Lehněte si na zem. Pokrčte nohy. Položte si levý kotník na koleno druhé nohy.  Propleťte si pod hlavou prsty, nebo si ruce lehce položte za uši.

Pomalu se začněte zvedat. Vaším cílem je dotknout se levým loktem pravého kolene. Když se budete zvedat, vydechněte. S návratem do pozice nadechněte. Pravidelné dýchání je klíčem. Zopakujte desetkrát po sobě, poté vyměňte nohy. Takto na každou stranu posilujte pětkrát za sebou.

Na ruce: Přitahování činek
Tento cvik vám vytvaruje a posílí ramena a ruce. Postavte se do vzpřímené pozice. Do rukou vezměte závaží. Pro začátek klidně postačí láhve naplněné vodou. Dlaně směřujte směrem k hrudi. Ruce se závažím přitáhněte k hrudníku až do výšky ramen. Lokty by měly dosáhnout úrovně uší.

Cvik opakujte dvanáctkrát až patnáctkrát po sobě. Pak si dejte přestávku, či vystřídejte za jiný cvik. Zopakujte ve třech sériích.

Autor: Adéla Pěničková