Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

H. Klum: Zhubla jsem 20 kilo aneb Bezva dieta

21. října 2009 | 18:32

Supermodelka Heidi Klum (36), známá především z luxusních přehlídek firmy Victoria´s Secret, porodila už čtvrté dítě. Šťastná maminka čtyř dětí si s kily navíc ale starosti nedělá.

Tři týdny po třetím porodu už byla opět na přehlídkovém molu a jako vždy okouzlující. Podařilo se jí shodit 20 kilo. Chtěly byste také znát její tajemství?

Heidi ani po 4 dětech nemá s váhou problém. Ví, jak rychle a účinně zhubnout.
Autor: Isifa, scom

Ačkoli Heidi Klum říká, že nejlepší dietou jsou její děti, ví se, kam si chodí pro rady. Jejím trenérem je hollywoodský fitness guru David Kirsch, který mimo jiné pomohl zhubnout takovým hvězdám jako Liv Taylor, Naomi Campbell a Sarah Connor.

Kirsch, původním povoláním právník, vypracoval takzvanou newyorskou dietu. Ve třech fázích je třeba správně naplánovat jednotlivé dávky jídla a pohybu. Základem diety a její hlavní podmínkou je nejíst po 19. hodině!

Newyorská dieta:

První fáze: Pro dosažení vysněné postavy budete muset vynechat uhlohydráty. To znamená, že se musíte vyhnout ovoci, mléčným výrobkům, chlebu, těstovinám, bramborám, rýži, mléčným výrobkům, sladkému a tučnému. Navíc zapomeňte na jakýkoli alkohol! Váš jídelníček bude zahrnovat hlavně bílkoviny, zeleninu, ryby, libové maso, hlávkový salát a proteinové nápoje. Měli byste jíst pětkrát denně, každé tři hodiny. K snídani si dejte například míchaná vejce a proteinový koktejl, k obědu a večeři zeleninový salát a libové maso nebo rybu. Tuto fázi diety dodržujte nejméně dva týdny a věřte, že pokud vydržíte, povede to k rapidnímu úbytku váhy.

Základem redukčního jídelníčku je zelenina alibové nebo rybí maso.
Autor: Isifa, scom

Druhá fáze: Nyní už se podmínky diety malinko zmírní. Můžete přidat trochu ovoce i mléčných produktů, celozrnný chléb, ale vše s co nejmenším obsahem tuku. Druhá fáze má za cíl stabilizovat vaši novou váhu, ale už nebudete hubnout tak razantně jako v předchozím období. Opět se pokuste vydržet dva týdny.

Třetí fáze: Poslední doba vašeho hubnoucího snažení je především otázkou výdrže. Snažte se udržet váš nový životní styl směřující ke štíhlé postavě a spokojenosti. Nepřekračujte příjem jídla, snězte maximálně 1000 kcal za den. Také budete muset cvičit. Bez toho to jednoduše nejde a právě v poslední fázi se na něj musíte obzvlášť soustředit. Nejlepší volbou je kombinace aerobiku a posilovacích cvičení. Udělejte si čas a věnujte pohybu 60 – 90 minut denně, odměnou vám pak bude nejen štíhlá, ale i pevná postava.

Co když zase přiberete?
Pak se musíte nekompromisně vrátit do fáze číslo jedna a opět držet přísnou bílkovinovo-zeleninovou dietu.

Důležitá rada: Ve všech hubnoucích fázích musíte denně vypít aspoň 3 litry vody, bylinkového nebo ovocného čaje. Je to velmi důležité pro odbourávání tuku a odplavování škodlivých látek z těla.

Autor: Jitka Pekařová