Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechte svá kila rozpustit

Jezte víc ovoce
24. března 2009 | 16:32

Když potřebujete shodit jen pár kilo, můžete to udělat pomocí jednodenních půstů. Dodají vám energii a zbaví vaše tělo toxinů, které se v něm přes zimu nahromadily.

Vydržte celý jeden den pít jen čisté zeleninové nebo ovocné šťávy. Na start do nového dne je ideální sklenice ananasové šťávy, protože obsahuje enzym bromelain, který pomáhá při spalování tuků. Přesnídávku a svačinu nahraďte libovolnou zeleninovou šťávou. K obědu i k večeři si dopřejte šťávu z ovoce a ze zeleniny podle chuti.

Ananas
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

* Syrovátka dodá energii

Vedlejším produktem při výrobě tvarohu je tekutina s množstvím výživných látek - syrovátka. Kromě toho, že je bez tuku, je bohatá na minerální látky a bílkoviny. Tento mix v kombinaci s mléčným cukrem posiluje mikroflóru střev a stará se o správné fungování trávení. Během tohoto dne vypijte 2 až 3 litry syrovátky. Seženete ji v práškové formě v lékárnách nebo v potravinách.

* Bylinkový čaj na celý den

Bylinkový čaj neobsahuje žádné kilojouly, ale je zdrojem vitaminů a minerálů. Pomáhá vylučovat nestrávené zbytky z těla. Proto půst s bylinkovým čajem prospěje nejen vaší linii, ale i zdraví. Během tohoto dne vypijte v rozdělených dávkách asi 4 litry čaje. Mátový čaj během dne utlumí pocit hladu. Večer si připravte čaj z kozlíku lékařského nebo z meduňky - uklidní a zabezpečí vám dobrý spánek.

Výborný je čaj z kopřiv.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

* Ovoce kolik chcete

Během tohoto půstu můžete jíst ovoce, které vám chutná. Je bez tuku a bílkovin, proto odlehčí vašemu trávicímu ústrojí. Během dne můžete sníst až 1,5 kg čerstvého ovoce - například jablek, manga, hrušek, citrusů atd. Přestože ovoce obsahuje hodně tekutin, nezapomeňte přes den pít bylinkový neslazený čaj nebo minerální vody bez bublinek.

Jezte víc ovoce
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: archiv BPŽ