Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 tipů jak zhubnout s novými chytrými pomocníky

Fotografie
4. listopadu 2010 | 13:55

Chcete trénovat jako američtí vojáci? Zhubnout poskakováním na malé trampolínce nebo posilovat díky síle zemské gravitace? Tak tohle všechno vám umožní novinky letošního podzimu. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.

Slovem fitness se označují sportovní aktivity a celkový životní styl, který má zlepšit tělesnou kondici, celkovou zdatnost, zlepšení držení těla, vyrýsování postavy. Při cvičení se používají různé speciální stroje a trenažéry, které jsou běžně k dispozici ve fitness centrech.

TRX – zavěšte se

Tohle nové posilování celého těla se provádí v závěsu na dvou pevných popruzích, které jsou  nastavitelné a mají madla pro ruce nebo nohy. Na tomto zařízení cvičíte celou váhou svého těla. I když vypadá jednoduše, není to tak. „TRX byl vyvinut americkými vojenskými jednotkami, které přístroj hojně využívají při svých trénincích. Závěs v popruzích zapojí i svaly, které například při posilování na běžných nářadích ve fitku vůbec neposilujete,“ řekl Blesku fitness trenér Vladimír Valouch s tím, že TRX je ideální na vyrýsování postavy i na redukci váhy.

TRX – zavěste se
Autor: foto Blesk - Petr Merta

Gravity – posilování na nakloněné rovině

Jde o cvičení proti gravitaci na nakloněné rovině. Ta umožní dělat cviky, které by se nám na rovné zemi prováděly velice obtížně. Na nakloněné plošině se dokonce dobře cvičí i lidem s větší nadváhou.

Gravity – posilování na nakloněné rovině
Autor: foto Blesk - Petr Merta

Jumping – zábava na trampolíně

Tohle zábavné cvičení si nachází oblibu především u mladých lidí a přitahuje dokonce i muže. Cvičí se v doprovodu hudby na malých trampolínkách a kombinují se rychlé a pomalé poskoky, dynamický sprint, balanc a strečink. Jumping posiluje všechny svaly, zlepšuje koordinaci, posiluje kardiovaskulární systém a spaluje tuky.

Cena za hodinu cvičení: 60–120 Kč

Jumping – zábava na trampolíně
Autor: foto Blesk - Petr Merta

Expreska – jeden stroj posílí celé tělo

Trénink na tomto stroji vám zabere sympatických 30 minut a výsledky jsou prý výborné. Posílíte svaly, zpevníte tělo, spálíte až 500 kalorií a vylepšíte celulitidu. Ideální je cvičit na expresce 3x týdně.

Cena měsíčního předplatného je 590 Kč (1 týden cvičení je zdarma)

Expreska – jeden stroj posílí celé tělo
Autor: foto Blesk - Petr Merta

Realryder – jízda na balančním kole

Skoro každý ví, co je to spinning (jízda na statickém trenažéru). Realryder na rozdíl od spinningu nypodobuje velice reálně jízdu na kole v přírodě – kolo se naklání, jako když jedete do zatáčky. Protože ale na vás nepůsobí odstředivá síla jako při reálné jízdě, musíte balanc držet břišními svaly. Jde o naprostou novinku a první kurzy se brzy rozjedou v Hradci Králové.

Realryder – jízda na balančním kole
Autor: foto Blesk - Petr Merta

T-BOW cvičící deska pro každého

Na první pohled vypadá jako vydutá deska, ale je to praktická cvičební pomůcka, která k nám našla cestu ze Švýcarska. Dá se použít jako houpačka, pevná opora, cvičit můžete podélně i napříč. Můžete ji mít doma nebo si zajít na hodinu pod vedením trenéra. S T-BOW se trénuje kardiovaskulární systém, rovnováha, síla a ohebnost. Ideální je i pro cvičení dětí a seniorů.

Cena za desku: 4068 Kč

T-BOW - cvičící deska pro každého
Autor: foto Blesk - Petr Merta

Autor: Iva Dvořáková, lenak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...