Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

VIDEO: 5 tipů, jak zhubnout v obýváku!

7. října 2010 | 06:42

Chcete zhubnout, ale nemáte rádi hromadné poskakování v tělocvičně? Vadí vám posilovny a máte pocit, že na vás všichni koukají? Zkuste cvičit doma. Netradiční cvičební pomůcky zabaví vás i vaše děti a navíc shodíte přebytečná kila.

Obruče, surfy nebo třeba playstation už nemusí být pouze hračky pro vaše děti. Teď si pomocí nich můžete krásně vytvarovat postavu, dostat se do formy, a to vše netradičně a zábavně. Blesk přináší pět tipů, jak hubnout v pohodlí domova.

Funkey Hula

S touto cvičební pomůckou se můžete alespoň v myšlenkách přenést na exotickou Havaj. Princip obruče Funkey Hula totiž vychází z tamních hula tanců. Cvičení vám pomůže k štíhlým bokům, bříšku a hýždím, které jsou obvykle nejproblémovějšími partiemi. Prokrvíte jím důležité orgány, což pomůže jejich správnému fungování a mimo jiné také podpoří správnou funkci střev nebo uvolníte ztuhlé svaly masážními kolečky. Obtížnost cviků si můžete upravovat tím, že méně nebo více naplníte nádržku vodou, pískem nebo rýží. Avšak pozor! Začátečníci by se neměli kroutit déle než 10 minut denně.

Cena: 1285 Kč

Taneční podložka 5in1 Deluxe Dance Pad

Jeden z největších hitů poslední doby je taneční podložka Dance Pad, kterou jednoduše připojíte k herním konzolím, televizi nebo počítači. Nainstalujete dvě CD a můžete začít tančit. Na monitoru nebo obrazovce uvidíte šipky, které budete muset ve správný okamžik sešlapávat na podložce. Navolite si hudební tempo a požadovanou úroveň od začátečníků až po taneční mistry.

Cena: 1067 Kč

Blesk vyzkoušel na vlastní kůži

Redaktorka Blesku se na Dance Padu pěkně zapotila. Skákání na podložce vypadá jednoduše, opak je ale pravdou. Můžete si sice navolit úroveň a rychlost, ale pokud stojíte na podložce poprvé, stoprocentní úspěšnosti nedosáhnete. Na šipku totiž musíte skočit ve správném okamžiku. Po chvilce skákání si ale zvyknete a začnete »makat« víc než na aerobiku. Při těžších úrovních už musíte zapojit i ruce, protože musíte zmáčknout třeba tři šipky najednou. Pokud máte rádi pohyb, určitě podložku za velmi příznivou cenu doporučujeme

Video se připravuje ...
Dance Pad • VIDEO: Blesk.cz

Indo Board

Rádi byste surfovali jako v amerických fi lmech, ale na cestu za vlnami nemáte peníze ani čas? Surfujte doma na suchu. Indo Board je něco jako simulátor surfu. Nejenže vám pomůže se smyslem pro rovnováhu, ale posiluje nohy a celkově pomáhá zlepšit fyzickou kondici. Cvičení na Indo Boardu také zlepšuje motorické schopnosti. Je proto vhodný pro trénink mnoha sportů, od extrémních boardsportů až po klasické sporty, které vyžadují hbitost. Pro Indo Board vám stačí dva čtvereční metry prostoru, uvnitř či venku (pro začátečníky je doporučen koberec). Většina nadšenců se zvládne za 10–15 minut naučit základní ovládání.

Cena: 3490 Kč


Playstation Move

Konečně playstation, u kterého jenom nesedíte na gauči a nemačkáte zběsile ovladač. Playstation Move vás totiž rozpohybuje. Ovladač namíříte na kameru umístěnou na televizi a tím jej nakalibrujete s obrazovkou. Vaše pohybová lekce může začít. Milujete třeba pingpong? Hrajte jej v obýváku. Můžete smečovat a podávat. Vše se promítne ve vaší televizi. Výhodou herní konzole je možnost připojení na internet, kde můžete stahovat další hry z Playstation Store. V základním balíčku za 8700 Kč najdete herní konzoli s ovladačem, Ovladač Move s kamerou a demoverzi sportovních her. Jednotlivé hry pořídíte asi za 800 Kč, stejně tak jako samostatný Move ovladač.

Cena: 8700 Kč

Bosu Balance Trainer

Balanční podložka vám zaručeně zpevní celé tělo. Už jenom obyčejné stání a balancování na ní posiluje svaly. Základem cvičení je speciálně vyvinutá nafukovací kopule, kterou při cvičení používáte oběma stranami. Můžete tedy cvičit jak na vypouklé, tak na ploché straně. Všechno spočívá v balancování a tím i postupném zapojování všech svalů. Cvičení na Bosu můžete kombinovat i s dalšími pomůckami jako činkami nebo třeba gumou. Abyste věděli, jak Bosu správně využívat a co nejefektivněji cvičit, najdete v krabici i DVD se základními informacemi a cviky.

Cena: 4170 Kč

Autor: Jitka Pekařová, Veronika Tardonová, Kjak