Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Bikinový most? Šílené! Dívky fotí svá propadlá břicha!

Fotografie
20. ledna 2014 | 06:00

Blesk proti anorexii: Chtějí si dokázat, že jsou krásné a hlavně štíhlé. A dělají to všelijak. Po předvádění mezery mezi stehny se teď stal hitem sociálních sítí takzvaný bikinový most.

Propadlá břicha, do výšky čnějící kyčelní kosti a přes ně natažené bikiny či kalhotky. Fotografie zobrazující spodní část těla ležících dívek v prádle zaplavují Facebook i Instagram.

Jen takhle prý může dívky dokázat, že je opravdu štíhlá. Čím větší je mezera mezi prádlem a bříškem, tím je prý dívka hubenější a samozřejmě také dokonalejší.

Odborníci ale důrazně varují. Podle nich jde o velmi nezdravý trend, kterým dívky a ženy hazardují se svým zdravím. Touha po mírách extrémně štíhlých modelek dovedla vloni v Česku do nemocnice 339 lidí, většina z nich trpěla mentální anorexií, tedy odmítáním jídla. Celkem se kvůli poruchám příjmu potravy léčilo 3389 pacientů, uvedly statistiky Ústavu zdravotnických informací a statistiky.

1912462:gallery:true:true

Tenhle šílený trend, kterému propadá každý den stále víc a víc dívek na celém světě, vznikl přitom jako pouhý virální žert. Bohužel dost nebezpečný žert.

Autor, který si říká 4chan, se rozhodl zveřejnit počítačem upravenou fotografii s bikinovým mostem, aby poukázal na to, jak rychle lze prostřednictvím sociálních sítí "zblbnout" lidi.

1912469:gallery:true:true

Svůj projekt nazval "Operace Bikini Bridge". Netušil ale, co svým nápadem způsobí. Během týdne vznikly na sociálních sítích desítky skupin, ve kterých se dívky chlubí svými vyzáblými břichy.

Bikinový most tak letos zřejmě nahradí loňský trend "mezery mezi stehny", který rozpoutala anorektická modelka Cara Delevingne. Ten vyžaduje nohy tak hubené, že se nad koleny už nesmějí dotýkat.

Video se připravuje ...