Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vydírání ve VIP Prostřeno! Nikol nutí soupeře šít chňapky

5. července 2012 | 06:01

Výhrůžky a psychický teror! Tak tohle ještě ve VIP Prostřeno! nebylo. Nikol Štíbrová (25) své hosty navnadí na báječné tiramisu, jenže ouha... Jeho servírování podmíní odevzdáním alespoň jedné vlastnoručně ušité chňapky.

„Dokud neušijete aspoň jednu chňapku, nedostanete tiramisu,“ rázně prohlásí půvabná pětadvacetiletá hostitelka. Je to další z jejích vtípků, nebo to myslí smrtelně vážně? Jirka Krampol od ní nějakou ptákovinu čekal… Ale tohle ho nenapadlo ani v těch nejděsivějších představách.

Jak se oba pánové "poperou" s jehlou a nití? Mají vůbec šanci chutný italský moučník ochutnat? A jak půjde šití od ruky Sandře? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Ve čtvrtek vaří: herečka, moderátorka a redaktorka Nikol Štíbrová

Nikol pochází z Rakovníka, kde také uvaří v krásném rodičovském domě. Tentokrát Itálii! „Já v Itálii bydlela rok, studovala jsem v Pise na univerzitě a měla sicilského přítele, který mě pár receptů naučil,“ svěřuje se.

Udělá proto italské menu, s jehož skladbou a přípravou jí poradí známý kuchař Emanuel Ridi. Tím si pravděpodobně „šplhne“ u Jirky Krampola, který má Itálii a italskou kuchyni moc rád.

Nikol upeče králíka po toskánsku na rozmarýnu a jako dezert zvolí tradiční tiramisu. Jirka Štěpnička tuto pochoutku dosud nejedl a italskou kuchyni příliš nezná. Z moučníků prý uznává jen rakvičku s věnečkem. Změní názor? „Ona na kuchařku nevypadá, ale klame tělem, může překvapit,“ zvažuje šance poslední hostitelky Jiří.

436446:gallery:true:true

Sandra považuje za nejtěžší porcování králíka. „Hodně holek nejí králíky, protože vypadají na talíři jako pejsek,“ bojí se Nikol, že s hlavním chodem narazí u Sandry. Ale děvčata se vzájemně překvapí…

Cibulí a slaninou Nikol nešetří, vínem se nejprve podlije sama a pak teprve přijde řada na králíčka. A překrm? Meloun s parmskou šunkou na pošimrání chuťových buněk a pak pasta à la norma, což Jirka Krampol přeloží jako „těstoviny v normě“. Jsou to ale těstoviny podle „předpisu“, to znamená předpisově uvařené al dente. Nebudou na Jiřího Štěpničku tvrdé?

„Sandra je větší estét než já,“ sebekriticky uznává Nikol, když servíruje chutnou večeři. Bude to Nikol, kdo vyhraje zájezd? Nebo snad některý z pánů Jirků? Či Sandra, která na ně působí jako dáma z první republiky?

Video se připravuje ...