Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Instagramový účet odhaluje slavné krásky: Přiznejte, jak vypadáte bez retuší!

23. srpna 2018 | 12:00

O tom, že sociální síť Instagram tu není od toho, aby zobrazovala realitu, ale naopak vzbudila iluzi dokonalosti, se není potřeba přít. Jenže občas neuškodí připomenout si, že ani hvězdné krásky nejsou dokonalé a že skutečnost vypadá jinak. A právě na to se rozhodl upozorňovat jeden z mnoha milionů instagramových účtů.

Jeden z českých bulvárních magazínů se nedávno posmíval trojici ve složení Monika Marešová (Koblížková), Andrea Verešová a návrhářka Jana Pištejová. Dámy se totiž sešly na party na řeckém ostrově Mykonos, vyfotily se spolu a fotky poté zveřejnily na Instagramu.

Ovšem zatímco na jedné fotce měly všechny tři krásnou sjednocenou pleť, u Jany Pištejové vypadaly Monika s Andreou jako po hodinovém tanci. Lidé na sociálních sítích tak měli o legraci postaráno: „Holky, příště se aspoň domluvte,“ zněly pobavené komentáře.

Kdyby byly Monika s Andreou globálními celebritami jako třeba Bella Hadid nebo Kim Kardashian, nejspíš by tohle drobné faux-pas neuniklo instagramovému účtu @Celebface. Ten totiž baví své fanoušky tím, že postuje právě takovéhle srovnávací fotografie a odhaluje rozdíl mezi tím, co zveřejnily celebrity, a neupraveným snímkem, který se objevil jinde.

Na povrch tak vyplývá například to, že i superslavné modelky jako Bella Hadid, Kendall Jenner nebo Barbara Palvin se na fotkách zeštíhlují či různě vylepšují. Pokud byste ten rozdíl neviděla, Celebface (tento účet je soukromý, je třeba zažádat o sledování) přidává i video, kde už změny nelze přehlédnout. Často přitom nejde o nic markantního, jen o kosmetické úpravy typu „jen si vykonturuju tvář zdravíčkem“ nebo „uberu dva centimetry na břiše“.

O tom, že i nejslavnější modelky touží po dokonalé kráse, svědčí i fakt, že řada z nich lajkuje anebo přímo repostuje své fotky z instagramového účtu @Shix_mix, kde si jeho zakladatelka vytváří své vlastní retuše slavných lidí. Tváře Gigi, Belly, Kendall, Rosie a dalších jsou zde dokonale prozářené a bez chybičky, že i samy modelky této iluzi rády podléhají.

O tom, proč celebrity na Instagramu lžou a vydávají to za realitu se dočtete ZDE >>>


Autor: Ivona Horváth Souralová, zeny.cz