Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězdné války mají další film! Podívejte se na trailer o mladém Hanu Solovi

Video se připravuje ...
VIDEO: youtube.com/Totalfilm.cz
6. února 2018 | 11:34

Od té doby, co Hvězdné války odkoupila společnost Disney, není rok, kdy by nás nezásobovali novým filmem. V roce 2016 to byl Rogue One popisující události, které se staly před epizodou IV, letos se můžeme těšit na celovečerní film o Hanu Solovi, kterého si v původní trilogii zahrál Harrison Ford (75).

Trailer filmu Han Solo: a Star Wars Story, jak už je u Hvězdných válek zvykem, neprozrazuje mnoho. Ukazuje mladého Hana Sola, který se touží stát nejlepším pilotem v celém vesmíru, a přestože má zjevné náznaky chování mladého floutka, cynismus Hana Sola, jak ho známe a milujeme v podání Harrisona Forda, je mu zatím cizí.

Jestli ho v něm probudí Emilia Clark, herečka, kterou znáte jako Daenerys z velkolepého seriálu Hra o trůny, je otázkou. Každopádně to vypadá, že mezi ní a představitelem Hana Sola v mladším podání, tedy Aldenem Eldenreichem, se odehraje milostný románek, který, jak víme, nedopadl stylem "a žili šťastně až do smrti".

Filmu Han Solo se ale od počátku příliš nedaří a fanoušci ságy jsou k němu velmi kritičtí. Nelíbí se jim už obsazení jejich milované postavy a traileru v podstatě hned od uvedení vytýkají, že je nudný. Navíc od něj ještě před natáčením – kvůli rozepřím v umělecké vizi – odešli režiséři Phil Lord a Chris Miller, takže film ze světa Hvězdných válek byl na poslední chvíli svěřen do rukou Rona Howarda, který má na kontě například filmy Čistá duše, Apollo 13 nebo Šifra mistra Leonarda.

U nás má snímek Han Solo: A Star Wars Story premiéru 24. května a i přes mnoho výhrad fanoušků je už teď jasné, že si na sebe vydělá. Jaké však sklidí recenze, je záhadou.

Na co se letos ještě těšit? Například na nejočekávanější hru roku 2018 – Kingdom Come: Deliverance. Za jejím vznikem stojí Čech Daniel Vávra, a navíc je inspirována i českou historií. Podívejte se na ukázku:

Více o připravované hře Kingdom Come: Deliverance se dočtete ZDE >>>