Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

55 let od smrti Marilyn Monroe: Šokující fotky z pitevny

31. července 2017 | 06:00

Asi těžko se někdy objeví herečka, která by zastínila Marilyn Monroe. Hvězda filmového plátna padesátých let minulého století ale zhasla skutečně brzy. Za pár dnů to bude již 55 let, co byla božská Marilyn, sexsymbol minulého století, nalezena ve svých šestatřiceti letech mrtvá. 

Ráno 5. srpna 1962 vešla do bytu Marilyn Monroe její hospodyně a herečku našla mrtvou. Hlavu měla zabořenou do polštáře, vedle sebe lahvičku léků a v ruce telefonní sluchátko.

Přivolaní policisté stroze konstatovali, že šlo o sebevraždu, ovšem milovníci konspiračních teorií za těch 55 let vymysleli několik scénářů, jak to s jejím úmrtím bylo skutečně.

Marilyn Monroe měla poměr s tehdejším americkým prezidentem J. F. Kennedym. Vyhrožovala, že o vztahu promluví veřejně, což jí měl údajně rozmluvit jeho bratr, státník Robert Kennedy. A on právě ten večer předtím, než ji našli, Marilyn navštívil. Takže nejčastější teorie koketují s tím, že právě Kennedyovi v tom mají prsty.

Sebevražda? Vražda tajnými službami?

Jedna z teorií je, že dokonce sám Robert Kennedy ji zabil. Další zase hovoří o tom, že se zabila právě z nešťastné lásky poté, co jí bratr prezidenta promluvil do duše. Ta zřejmě nejšílenější mluví o státních zájmech a o tom, že smrt mají na svědomí snad dokonce tajní agenti. Ovšem nejpravděpodobnější je zřejmě ta, že to byla nešťastná náhoda a že herečka smíchala špatné léky na spaní s léky na depresi.

Marilyn Monroe byla sice krásná, uznávaná a obletovaná herečka, ale měla velké psychické problémy, léčila se s depresemi. To je nejčastějším vysvětlením, proč by mohla spáchat sebevraždu předávkováním. Jenže je tu několik otázek: proč pitevní zpráva o žádných lécích nemluví? Jak je možné, že byla v naprosto nepřirozené poloze, do které by se sama nedostala?

Připomeňte si Marilyn Monroe ve dvou z jejích nejslavnějších videí - jako Sugar ve filmu Někdo to rád horké a její vystoupení u příležitosti oslavy narozenin prezidenta JFK.

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe jako Sugar ve filmu Někdo to rád horké • VIDEO: youtube.com

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe zpívá panu prezidentovi k narozeninám. • VIDEO: youtube.com