Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Božská jako Marilyn: 20 nejlepších rudých rtěnek do 200 korun

6. března 2014 | 06:00

Rudá rtěnka je symbolem nadčasové elegance a dovolit si ji může každá žena. Je jen potřeba najít si odstín, který vám opravdu sedne. Vybrali jsme pro vás proto 20 nejlepších rtěnek, které vám nezruinují peněženku a přitom na vašich rtech vydrží krásné. Vydejte se po červené, je to totiž klasika, která nikdy nevyjde z módy.

Příprava je základ

Každý profesionální vizážista vám řekne, že pokud chcete do víru ulic vyrazit se svůdně červenými rty, musíte je na tuto výraznou barvu nejprve připravit. Jak?

Základem je peeling, který vás zbaví odumřelých buněk a vyhladí vaše rty, aby se do nich barva neusazovala.

Po každém peelingu ale nezapomeňte použít balzám na rty, který je ošetří, zklidní a zvláční.

Nanášejte pečlivě

Našli jsme ty nejkrásnější a přitom levné rtěnky na českém trhu.
Autor: Shutterstock
Chcete-li, aby vám rtěnka na rtech vydržela co nejdéle a po celou dobu vypadala dobře, budete si muset dát opravdu záležet při jejím nanášení. Naneste nejprve jednu vrstvu, poté rty otiskněte do kapesníčku a naneste další vrstvu. Jen tak se vám rtěnka nerozmaže a neotiskne na zuby.

Rudá klasika

MUA rtěnka odstín č.13, 44 Kč, www.makeupacademy.cz
Autor: archiv firem
Nikdy se neomrzí klasická červená rtěnka s jemným leskem, která vám vytvoří šťavnaté sexy rty. Takového zástupce najdete v prodejním stojanu snad každé značky.

Netradiční mat

Rimmel Lasting Finish by Kate Matte odstín 111, 97 Kč, www.rimmel.cz
Autor: archiv firem
Ani letos z módy nevyjdou matné odstíny. V drogeriích je sice nepotkáte tak často, jako ty lesklé, ale rozhodně stojí za to si alespoň jednu matnou rudou rtěnku pořídit. Na rtech totiž vypadá tajemně a méně vyzývavě.

Nenápadná červená

Astor Máslo na rty Soft Sensation Lipcolor odstín 005 Pretty Poppy, 169 Kč, koupíte v drogeriích
Autor: archiv firem
Pokud je na vás rudá moc výrazná, ale přesto toužíte po červeném nádechu na vašich rtech, zapátrejte v drogeriích po kolorovaných balzámech, tintech, tónovaných máslech na rty, či rtěnkách v tužce. Zpravidla mají krémovitější konzistenci, snadněji se nanáší a mají schopnost silné hydratace. Logicky jsou ale také méně pigmentované.

Výrazný vamp

elf Essentials Luxusní tekutá rtěnka odstín Ruby Slipper, 39 Kč, www.elfkosmetika.cz
Autor: archiv firem
Jestli ale naopak toužíte po dokonale rudých rtech, jsou pro vás jako stvořené laky na rty a tekuté rtěnky. Jejich konzistence a pigmentace vám umožňuje docílit vysokého krytí a skvělého lesku, díky kterému budete prostě nepřehlédnutelná.

Které rudé rtěnky si nás získaly? Prohlédněte si našich top 20 do 200 korun v galerii.

Autor: brig