Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Veronika Arichteva z První republiky: Přála bych Magdaléně novou lásku!

Video se připravuje ...
VIDEO: Ladislav Novák/BPŽ
3. září 2017 | 06:00

Na novinářské předpremiéře seriálu První republika jsme se setkali s představitelkou Magdalény Veronikou Arichtevou (31), která nám poodhalila, jak bude v nových dílech pokračovat její příběh. Premiérový díl odvysílá Česká televize už příští týden v pátek!

 

Právě jsme zhlédli v předpremiéře první díl druhé série, jak se cítíte, když se na sebe díváte?
Nemám to ráda a asi si na to nikdy nezvyknu. S odstupem času se na to dívám jako na studijní materiál, vidím chyby, které jsem udělala, nebo to, že jsem něco zahrála tak, jak jsem chtěla, že to dobře vyznělo.

Co všechno nám můžete o roli Magdalény v další sérii vyzradit?
Není toho moc, co mohu říct, ale jednak bude mít Magdaléna trochu menší prostor a také nebude mít žádnou lásku, jako měla v první. Myslím si, že pro ni bude vždycky životní láskou Vladimír. V této sérii bude mít především pracovní linku, povede rodinný podnik, což si myslím, že bylo pro ženu v době první republiky hodně neobvyklé. Dál tedy postupuje její emancipovanost, za což jsem moc ráda.

Podívejte se na rozhovor s režisérem První republiky:

Video se připravuje ...
Režisér První republiky: Jaroslav bude ústřední postavou a plánuje se třetí série • VIDEO: Igor Hellebrandt / BPŽ

Co je vám bližší, jaká byla v první sérii, nebo jaká je teď?
Mně byla bližší v první sérii, bylo tam toho víc co hrát a co ztvárňovat, tady se Magdaléna vyskytuje nechci říct sporadicky, ale méně. Tím, že teď jde vyloženě jen o byznys, tak to nešlo se do toho položit nějak víc. Přesto jsem ráda, že jsem mohla hrát postavu, která je o osm let starší, snažila jsem se do toho dát všechny její pocity, to, že už má odrostlé dítě, a vše, co divák nevidí. Třeba to, že žila v Anglii, a veškeré věci, které se za osm let v jejím životě udály.

V čem bylo jiné natáčení první a druhé série?
První série mě víc uchvacovala v prostředích, kde jsme natáčeli, ale bylo to asi také proto, že jsem tam byla poprvé. Třeba zámek Ploskovice, sídlo rodiny Škvorů. V druhé sérii už nebylo tolik míst, která mě překvapila, ale i tak to bylo půvabné jen tím, že jste v kostýmu a exteriéru nebo interiéru té doby, to bylo krásné a hrozně dobře se v tom člověk cítil.

Připravuje se i třetí série, uvidíme vás v ní?
Já doufám, že ano. Ještě jsem nečetla žádný scénář, ale byla jsem oslovena na natáčení a doufám, že Magdaléna dostane opět nějaký svůj příběh, a co jsem tak zaslechla, tak by mohla mít i novou lásku, to bych jí přála.

 

 

Video se připravuje ...