Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Andrea Kalivodová se těsně před porodem svěřila, že Vánoce oslaví v novém domě

11. prosince 2016 | 06:00

Operní pěvkyně Andrea Kalivodová (39) bude v lednu rodit, ale zpívá stále o sto šest. Cítí se prý během svého druhého těhotenství skvěle. Miminko v bříšku prý velmi silně reaguje na hudbu, takže k synovi Adrianovi přibude další malý talent.

Jak prožíváte své druhé těhotenství?
Velmi dobře!

Vidíte nějaké rozdíly proti tomu prvnímu?
Určitě, dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. V něčem je to horší, v něčem lepší, ale spíš lepší. Je mi devětatřicet let a cítím se velice dobře, psychicky i fyzicky, a s pokorou a respektem za to děkuji.

Narozeniny jste měla na konci listopadu, jak jste to oslavila?
Oslavovala jsem prací, byla jsem v Krakově se svými kolegy a dělali jsme Glagolskou mši, dirigoval ji skvělý šéf krakovské filharmonie Charles Olivieri Munroe. Měla jsem z toho neskutečnou radost, protože to byl nádherný koncert. A i díky tomu, že jsem ve skvělé kondici, jsem tam mohla jet a zpívat.

Příští rok budete mít tedy kulaté významné narozeniny. Budete je slavit jinak než všechny ostatní?
Plánuji velký galakoncert, takže doufám, že se mi to podaří. Uvidíme, jak to bude s dětmi, nikdy nevíte, co se stane, vždycky říkám: s pokorou a respektem očekávej to, co přijde... Ale už na tom pomalu začínáme pracovat teď.

Video se připravuje ...
Andrea Kalivodová druhé těhotenství odkládala • VIDEO: Ladislav Novák

Když zpíváte, je to síla, je to jako uragán. Zdá se, že dítě, které v tom vyrůstá, nemůže nemít hudební nadání.
Já si také myslím. U druhého miminka cítím, že jak se mnou absolvovalo všechny koncerty a zkoušky, že ho to trošku dožene. Cítím, jak na to reaguje.

A u prvního syna to nevidíte?
Můj syn je skvělý, velice temperamentní a uragán po mamince. Má neobyčejně vytříbený hudební sluch, což poznám podle toho, jak nádherně mluví. Jsou mu dva roky, a on už skládá věty, umí přivlastňování, zájmena, prostě mluví nádherně. Je to skvělý malý kluk a vidím tam ty vlohy, ale on je hrozně všestranný. Miluje pohyb, má rád všechna auta, dobré jídlo, bude to asi takový bohém.

Jak se těší na sourozence?
Zatím nám o tom ještě nemůže moc povídat, ale má o tom povědomí a cítí to. Vždycky mi ukazuje: „Tady bude miminko.“ Děti mají emoce, mentální schopnosti a sociální inteligenci, do které nevidíme, protože nám zatím ještě všechno nedovedou říct, ale je velmi zajímavé to pozorovat.

Bude to tedy kluk, nebo holčička?
To si necháváme ještě jako tajemství. Už máme i jméno vymyšlené, i když jsme teď o tom ještě vedli polemiky, tak si myslím, že to máme.

Jak u vás budou letos vypadat Vánoce? Stíháte to i v pokročilém stavu těhotenství a spolu s pracovními povinnostmi?
Už se pomalu uklidňuji, těším se na to, že si čas udělám a že budeme s Adriankem všechno připravovat společně. Se sestrou budeme péct cukroví a budeme se procházet po Praze.

Video se připravuje ...
Andrea Kalivodová podpořila charitu odvážnými fotkami • VIDEO: Adam Balažovič

Jaká u vás zní o Vánocích hudba?
Nechybí tam Jakub Jan Ryba a jeho Česká mše vánoční. Posloucháme hodně i koledy a různou směs hudby, posloucháme všechno a máme z toho radost.

Zpíváte si doma?
Ne tak moc, jak by se mohlo zdát, já doma hudbu raději poslouchám, než zpívám.

Jaké dárky budou pod vánočním stromkem a jak nakupujete?
Budou tam samozřejmě nějaká auta pro Adrianka, ale i praktické dárky. Nakupuju nejraději v obchodech, vím, že je teď populární nakupovat on-line, ale já jsem k tomu ještě nenašla cestu. Mám všechno raději face to face. Budeme mít krásný, umělý stromeček, protože je to pro nás jednodušší.

A bude kapr a salát?
Kapr ne, bude candát nebo tuňák a řízky – oba druhy, vepřové a kuřecí. Během dne se nepostíme, ale nejíme maso.

A co Silvestr, už ho máte naplánovaný?
Na Silvestra máme spoustu pozvání ke kamarádům, nějaká chata na horách tam byla, ale asi budeme nejraději doma. Pro mě to teď bude asi nejjednodušší. Máme nový dům, nastěhovali jsme se teprve v srpnu, takže máme Vánoce poprvé v krásném novém domě a budeme si je asi užívat celé tam.

Dnes jste tu zpívala s Terezou Mátlovou a Pavlínou Senič. Jak vzniklo vaše trio Opera divas?

Dala nás dohromady Pavlína a už máme na jaro naplánované turné. Chtěly jsme o něco dřív, ale kvůli mému stavu jsme to odložily. Jmenuje se to Divy lásky a hudby a nakonec tyto exkluzivní koncerty začnou v květnu – jako správné divy lásky.

Byly jste už předtím kamarádky?
Byly jsme spolužačky z vysoké školy, chodily jsme na HAMU na krásném Malostranském náměstí v Praze. Zažívaly jsme tehdy různé strasti a radosti studentského života a na to teď můžeme vzpomínat. Trio nás spojilo více dohromady, takže jsme si blíž než dřív, také všechny máme děti.

Video se připravuje ...