Viet Anh Doan z Ohnivého kuřete nám prozradil, jak ve Vietnamu slaví Vánoce

720p 480p 360p 240p
VIDEO: Ladislav Novák/BPŽ
18. prosince 2016 | 06:00

Hvězda primáckého seriálu Ohnivý kuře Viet Anh Doan je výborný kuchař a jídlo je jeho vášní. Miluje českou kachnu a cokoli se zelím, ale doma vaří spíš rychlou vietnamskou kuchyni. Prozradil nám také, jak se vlastně ve Vietnamu slaví Vánoce.

„Ve Vietnamu se slaví Vánoce, protože je to už takový mezinárodní svátek, ale slavíme zimní slunovrat, který je třiadvacátého prosince. Je to období, kdy se schází rodina a vaří se různá jídla. Typické jsou třeba závitky nebo rýžový koláč. Je to jídlo, které samo o sobě není zase tak atraktivní, a proto se vaří ještě další jídla, která dotvářejí celek,“ prozradil nám herec.

V jídle se vyzná a potvrdil to i kuchařkou, kterou nedávno vydal. Je plná právě vietnamských specialit. „Základem vietnamského jídla je rozhodně rýže. Potom je tam hodně zeleniny a čerstvých bylinek, ty jsou hodně důležité. To tady v Čechách moc není, je to trend posledních pár let, že se začíná vařit s čerstvými bylinkami, ve Vietnamu nejsou žádné jiné, jen čerstvé.“

 

1080p 720p 360p
DesktopMobile