Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak si vybrat padnoucí podprsenku? Zeptaly jsme se odbornic

Video se připravuje ...
Naučte se vybrat si podprsenku tak, aby vám konečně padla!
VIDEO: Adam Balažovič
20. března 2014 | 06:15

Podprsenka je základ, který vás provází celý den, drží vaše přednosti a vylepšuje postavu. Proto byste měla mít právě takovou, která vám sedne opravdu perfektně. Jak si ji ale vybrat? A jak poznat, že padne opravdu dobře? Na to všechno jsme se zeptaly Kláry Doubkové, odbornice z pražského butiku Caresse, specializovaného právě na podprsenky všech barev a velikostí.

Žádné kompromisy

Při nákupu podprsenky je vaší nejdůležitější zásadou nedělat žádné kompromisy. Podprsenku na sobě máte většinou polovinu dne a je oporou nejen pro vaše ňadra, ale také pro vaše záda. Proto byste na ní neměla šetřit.

To samozřejmě neznamená koupit nejdražší kousek v nejdražším obchodě. Pokud se ale rozhodujete mezi perfektně padnoucím prádlem a o tři stovky levnější podprsenkou, která vám "docela sedí", rozhodně berte tu dražší. Váš pocit na těle za ty tři stovky totiž rozhodně stojí.

Zpátky do korzetu

Comexim
Autor: archiv firem
Při zkoušení padnoucí podprsenky si pohlídejte, aby její kostice končila až za ňadrem a celé jej dokonale lemovala. Pokud vám bude končit v hmotě ňadra, budete mít po jejím nošení nepříjemné otlaky. Ty mohou vyústit až v tvrdší místa pod kůží, která jsou náchylnější k tvorbě melanomů.

Kdykoliv si kupujete podprsenku, měl by vám opravdu pevně sedět obvod. Každá podprsenka časem povolí, proto novou při nákupu zapínejte vždy na poslední (nejvolnější) háček, abyste ji, až povolí, mohla snadno utahovat. Nebojte se pevných obvodů! V podprsence byste se, alespoň ze začátku nošení, měla cítit opravdu trošku jako v korzetu.

Curvy Kate
Autor: archiv firem
Padnoucí obvod poznáte tak, že se při pohybu "ani nehne". Při zvednutých rukou nevyjíždí nahoru, ale drží podprsenku pod ňadry. Dokonce i když trochu zataháte za košíček, měl by obvod zůstat na místě.

Nebojte se velkých velikostí

Když se řekne košíček velikosti E, možná se na vás pokoušejí mrákoty. Jenomže velikost košíčků je velikost relativní a zvětšuje se s velikostí obvodu. Košíček velikosti D na obvodu 60 je podstatně menší, než stejné písmenko u košíčku na obvodu 85.

Freya
Autor: archiv firem
Nebojte se tedy snížit obvod na který jste zvyklá o jedno až dvě čísla a naopak o jedno až dvě písmenka zvětšit košíčky. Je totiž velmi pravděpodobné, že patříte mezi to vysoké procento žen, které nosí ne úplně padnoucí podprsenku.

Nechte si poradit

Jestli si samotná na nákup netroufáte a ráda byste konečně měla podprsenku, která vám sedne, vydejte se za prvním nákupem k odbornicím, které vám ochotně poradí.

Ewa Michalk
Autor: archiv firem

Třeba ke Kláře a Lucii z týmu Caresse, které se svými podprsenkami a vědomostmi pravidelně objíždějí velká města v České republice, aby se osvěty dostalo i mimopražským ženám.

I v klasických obchodech ale můžete sehnat podprsenku, která vám padne, jen se nenechte k ničemu přemluvit a mějte na paměti první zásadu nákupu podprsenky: Nedělat kompromisy!

 

Autor: brig