Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Připravte svoje nohy na léto. Základem je začít včas!

  • 17. března 2014 | 00:00

    Pokud jste se rozhodla hubnout do plavek, nebo se prostě jen nemůžete dočkat, až vytáhnete krátkou sukni a nastavíte svoje nohy sluníčku, měla byste je na to začít připravovat už teď. Je totiž nejvyšší čas!

  • 12 týdnů před létem - obrušujte

    Cukrový peeling na tělo, Eminence, 1730 Kč.
    Autor: archiv firem
    Právě teď je ideální doba na to, začít oživovat svoji pokožku, která je po zimě šedivá a unavená. Začněte tím, že z ní odstraníte vrstvu odumřelých kožních buněk, které se na ní pod dlouhými kalhotami a v přetopených místnostech nahromadily. Je teď čas vytáhnout do boje peeling!

    Vybírejte si peelingy na krémovém základu, které obsahují co nejvíce přírodních složek. Rozhodně se vyplatí do něj zainvestovat. Levnější peelingy s podivným složením by vám mohly snadno poškrábat pokožku. Používejte je každý týden ve vaně nebo sprše a pokožku jimi ošetřujte krouživým pohybem. Odumřelé kožní buňky potom smyjte jemným hydratačním sprchovým gelem. Vyvarujte se klasických mýdel, mají tendenci vysušovat.

  • 10 týdnů před létem - hydratujte

    Hydratační tělové mléko do sprchy Nivea, 127 Kč
    Autor: archiv firmy
    Nezáleží na tom, kolik vám je, nezáleží a tom, jak jste štíhlá. Zhruba 3 měsíce před létem byste měla zahájit proces hydratace a zpevnění. Jestli normálně nepatří pleťové mléko mezi vaše každodenní produkty, mělo by se to změnit.

    Pokožka těla je totiž po zimě dehydrovaná a bez života a právě ten do ní musíte vrátit. Ideální novinkou se kterou se moc nenadřete je tělové mléko do sprchy, službu vám ale udělá prakticky jakékoliv tělové mléko. Dámy nad 40 let by měly sáhnout po zpevňujících přípravcích, jako například těch s koenzymem Q10.

  • 8 týdnů před létem - hubněte

    běh
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud se vám do cvičení po zimě moc nechtělo, je na čase to změnit. Běhání nebo rychlá chůze jsou totiž skvělými prostředky pro tvarování stehen a zadečku. A kdo z nás by nechtěl mít do léta ještě o trošku víc sexy nohy?

    Zařaďte do svého denního programu alespoň 10 minut běhu nebo rychlé chůze a do léta uvidíte výsledky! Pokud navíc přestanete jezdit výtahem a začnete chodit po schodech a o víkendu vyrazíte s rodinou zdolat nějaký ten kopec, své nohy v létě nepoznáte!

  • 5 týdnů před létem - opalujte

    Sally Hansen Tónovací sprej na nohy, 249 Kč
    Autor: archiv firem
    Nechcete-li na první sluníčko vytáhnout nohy bílé jako tvaroh, samoopalování se nevyhnete. Samozřejmě můžete zahájit návštěvu solárií, mnohem snadnější je ale vrhnout se na samoopalovací produkty. Nebojte se, pokud si najdete ten pravý, rozhodně neskončíte oranžová jako mrkev!

    Díky pravidelnému peelingu a hydrataci je vaše pokožka na opálení skvěle připravená. Zvolte si produkt, který opálení vytváří postupně a používejte ho zhruba 2-3x týdně, podle toho, jakého stupně opálení chcete dosáhnout.

  • 4 týdny před létem - tvarujte

    Jóga
    Autor: Shutterstock.com
    Zhruba měsíc před létem se zapište na lekce pilates nebo jógy. Objem, který totiž ztrácíte běháním či chůzí je potřeba dotvarovat pomocí protahovacích cviků a právě na to jsou jóga či pilates ideální.

    Odměnou vám na začátku června budou štíhlé, dokonale tvarované nohy bez unvené pokožky, která je přirozeně opálená a připravená chytat teplé letní sluníčko. Schválně se pak dívejte kolem sebe a vychutnejte si ten rozdíl!

     

Autor: brig