Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reportáž z nákupních center: Kde vyberete nejlepší boty

Vyberte si ty pravé boty pro vás!
18. března 2014 | 06:00

Tmavé kotníčkové boty a kozačky postupně mizí z regálů a o slovo se hlásí lodičky, mokasíny či balerínky. Vyrazili jsme proto do pražského Palladia, jež nedávno vyhrálo cenu Superbrands 2014 a je jedním z nejnavštěvovanějších nákupních center, a připravili pro vás přehled, co nejlepšího obchody na novou sezónu nabízí. 

Barvy především

Letošní jaro jasně frčí barevné baleríny a takzvané slippers. V obchodech mají desítky barevných variant. Seženete jakékoliv od jednoduchých kousků ve výrazných barvách až po černé s rozličným zdobením. Největší výběr za super ceny má Reserved nebo H&M. Je třeba ale myslet na to, že tyto látkové botičky udělají parádu maximálně dvě sezóny. Pokud s nimi budete běhat například v dešti nebo po lese, jejich životnost se značně zkrátí. Naštěstí jsou za takovou cenu, že vás každoroční obměna nebude bolet.

„Vyřezávané“ boty

...
Autor: Archiv firem

Velkým hitem v obchodech se staly také cut out boots. Název nemá doslovný český překlad, ale jsou to v podstatě kotníčkové boty s výřezy na stranách. Jedná se o velmi trendy záležitost pro téměř všechny věkové kategorie. Výhodou těchto bot je, že mohou být decentní a přitom velice originální. Osobně jim zatím odolávám, ale jak dlouho, to si netroufám odhadnout. Největší výběr mají rozhodně v Topshopu, jež se obecně zaměřuje na nevšední až výstřední boty. Pozadu ale nezůstává ani Reserved nebo H&M, jež nabízejí decentnější a elegantnější variace.

Špičky jedině ostré

Co mě velmi baví, jsou boty s ostrými špičkami, které letos v podstatě ovládly pulty obchodů. Ať už jste milovnicí podpatků či pohodlných balerínek, zcela jistě si vyberete ty pravé pro vás. Za tento trend u vás oroduji. Špičaté boty vypadají velmi elegantně. Každá noha v nich je sexy a navíc vám krásně prodlouží nohy (ano i ty placaté). Rozhodně si tedy jeden takový pár dopřejte. Najdete je opravdu ve většině obchodů, jež nabízejí mimo oblečení i obuv.

Překvapení sezóny

...
Autor: Kristýna Dolejšová

Kdo letos opravdu překvapil je Marks&Spencer. Ten kromě obvyklé kolekce klasických lodiček v černé a béžové barvě, připravil kolekci Limited, která skýtá spoustu trendy bot, s barevnými podpatky, originálními vzory nebo ve výrazné růžové či stříbrné barvě. I přes moderní design, si boty zachovávají pohodlnost, kterou je značka pověstná. Já ulovila květovaný pár s růžovým podpatkem a už se nemůžu dočkat, až se teploty přehoupnou zpátky nad patnáctku a já v nich vyrazím do práce.

Klasika především 

Převažuje ve vašem botníku klasika? Rozhodně pak tohle jaro nevynechejte Baťu. Nadčasový tvar lodiček, v neokoukaných barvách vás rozhodně potěší.

...
Autor: Kristýna Dolejšová

Horkým trendem právě pro vás jsou bílé lodičky. Absolutním favoritem je bílý pár od F&F. Opět ostrá špička, tentokrát v kombinaci se silným neokoukaným podpatkem. Šik, za skvělou cenu a ještě pohodlné, kdo by chtěl víc?

Nadčasovou záležitostí jsou také boty se zvířecím potiskem. Letos opravdu seženete, jakékoliv si zamanete, od mokasín v Reserved až po lodičky v Baťovi nebo H&M.

Pokud na jaro sháníte nové černé baleríny, máte širokou možnost výběru. Alespoň jeden pár totiž mají opravdu všude. Jednoznačně doporučuji zajít do Bati, jež má velmi kvalitní a pohodlné boty, ve kterých snadno vydržíte běhat celý den.

Pohodlnost na prvním místě

...
Autor: Archiv firem

Zatoužila jste na jaro po pohodlných sportovních keckách? Absolutní klasiku nabízí obchod Office Shoes, kde seženete boty značky Converse, Lacoste, New Balance a mnoho dalších. Sportovní boty příliš trendům nepodléhají. Najdete zde proto především klasická barevná provedení, typická pro jednotlivé značky. Jestliže pátráte po jednoduchých plátěnkách veselých barev, v Palladiu je pořídíte bez problémů. Pro mě byly absolutním vítězem proužkované plátěnky z CCC a neokoukaný žirafí potisk v H&M.

Chcete investovat?

Rozhodla jste se letos investovat do kvalitního koženého páru originálních bot? Skvělou volbou, právě pro vás, je navštívit prodejnu Guess. Ta nabízí originální ale přesto vkusné lodičky a sandálky. Vyberete si z klasických hladkých i šperky zdobených kousků, jež nezklamou kvalitou a přitáhnou pohledy okolí.

Vybírejte na léto

Ve většině obchodů přivítali s jarem i blížící se léto a na pult vystavili už i páskové sandálky. Letos je opravdu z čeho vybírat. Kromě očekávaných černých a tělových variant, najdete i originální barevné kousky nebo vzorované a ozdobné podpatky. Designéři značek letos mysleli i na naše pohodlí a připravili pro nás poměrně velký výběr i nízkých sandálků a zajímavých bot. Uznávám, že na tyto boty je ještě čas. Jestliže si už ale chcete do domova pustit trochu letní nálady, vybírejte v Reserved nebo u Bati.

...
Autor: Kristýna Dolejšová
Na procházku do Zary

Jestliže si potrpíte na extravagantní neokoukané boty, vyrazte kousek za Palladium, do Zary. Najdete tam špičaté baleríny s výrazným zdobením nebo podpatkové sandálky ve sladkých pastelových barvách. Dále je Zara plná neokoukaných barevných kombinací a půvabných letních sandálků. 

Autor: Kristýna Dolejšová