Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nestárnoucí džíny: Tyto se nosily před desítkami let a jsou trendy i dnes!

Fotografie
19. března 2018 | 06:00

Ikonické kalhoty zbožňoval zpěvák Elvis Presley a miluje je i modelka Kate Moss. My vám připomeneme nejznámější džíny všech dob. Kdo proslavil kombinaci džínů a bílé košile a kdo bez džín nedá ránu?

Džíny jsou tu s námi téměř 150 let. Jeden z nejoblíbenějších kousků našich šatníků by se nedostal do popředí, kdyby si je James Dean na sebe nevzal v roce 1955 ve filmu Rebel bez příčiny. Tmavé džíny, bílé tričko a červená bunda, přesně to měl James Dean na sobě. Od té doby si denimové kalhoty zamilovala nejedna celebrita.

James Dean dostal džíny do povědomí, na další level je pak postrčila Marilyn Monroe, která si oblékla džíny s vysokým pasem a bílou košili. Tato kombinace nikdy nevyjde z módy právě díky Marilyn.

Dodnes se můžeme řídit třeba podle herečky Winony Ryder, která v devadesátých letech nosila džíny střihu mom, neboli džíny po mamince – rovné nohavice v kombinaci s vyšším pasem. Ty doplnila o bílé tričko s potiskem a o koženou bundu. Zkrátka moderní look.

4866536:gallery:true:true

Existují i jedinci, kteří nosili džíny jen výjimečně, třeba jako princezna Diana. Ta neoblékala jen šaty, ale jako jedna z mála z královské rodiny se uměla dokonale obléct i do běžných outfitů. Naopak taková Kate Moss nedá dopustit na skinny džíny, téměř nic jiného ani nenosí.

Další celebrity, které džíny proslavily, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Podívejte se, jak se vyvíjel styl džín v průběhu let:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Glamour magazine

Autor: Markéta Tošnarová