Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Základní kousky, které si letos už musíte koupit. Jak je kombinovat?

3. února 2018 | 06:00

Když vám v šatníku budou chybět základní kousky, budete to mít s oblékáním vždycky těžké. Až si je pořídíte, stačí základ doplnit o pár zajímavých a osobitých kousků a ráno už před skříní nebudete vzdychat, že nemáte co na sebe. Pojďte se podívat na outfity postavené na základních kouscích dámského šatníku. Vybrané outfity dokazují, že se základními kousky budete stoprocentně vybavená. 

Co vlastně patří mezi takzvané basic kousky, které byste prostě měla mít? Rozhodně bílé, černé a pruhované tričko, bílá košile, slabší rolák a kašmírový svetr v neutrálních barvách, černá kožená bunda, béžový trenčkot, černé sako, denimová bunda, černé šaty a ze spodků klasické džíny, černé kalhoty a černá pouzdrová sukně.

Dále šátek, sluneční brýle, kožený pásek a základní kabelky. Mezi základní boty patří tělové a černé lodičky, tělové sandálky, balerínky, černé kotníkové boty a bílé tenisky. Díky těmto kouskům se dokážete obléct snad kamkoliv a bez velkého přemýšlení, jelikož jdou snadno mezi sebou kombinovat.

Kousek, který má snad každý, jsou jednoduché džíny, o těch se snad ani nemusíme rozepisovat, jdou totiž ke všemu. Stejné je to i s denimovou bundou. Klidně si ji vezměte k pouzdrové sukni, k bílé košili nebo pod kabát.

Jedním ze zázračných kousků jsou rozhodně malé černé šaty. Důležité je si vybrat takové, které budou opravdu univerzální. Malými černými tedy nemyslíme sexy úzké šatičky na ramínka, ale takové, které můžete vzít do práce s černými lodičkami, na nákupy s bílými teniskami, ale i do společnosti s pleťovými sandálky a psaníčkem.

Překvapivě mezi základy šatníku patří i šátek, nejlépe saténový. V zimě zahřeje a v létě ochladí, navíc vypadá opravdu luxusně. S ním snadno oživíte i ten nejjednodušší outfit. Uvažte ho kolem krku nebo na kabelku.

Outfity si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Podívejte se na video, jak kombinovat základní kousky šatníku:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová