Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sladké mámení: Letošní jaro ovládnou pastely!

15. ledna 2013 | 07:00

Jarní sezóna bude přát dívčímu stylu a barvám makronek: fialkové, světle zelené, meruňkové i sladce růžové. Chcete si osladit chladné dny? Nečekejte na jaro a pořiďte si aspoň jeden pastelový kousek už teď!

Jaká pravidla platí pro něžné pastelové odstíny?

1. Šetřete s černou. Růžové nebo mentolové šaty s černou koženou bundičkou jsou dnes už klasická kombinace. Letos se ale spíš než kontrasty bude nosit celkově "vílí" vzhled.

2. Zachovejte jemnost. Pastely kombinujte nejlépe tón v tónu, s bílou nebo světlými odstíny kovu. Materiály by měly být lehké a vzdušné, doplňkům ale bude slušet i kůže.

3. Základem je ženskost.
K tomuhle éterickému stylu patří podpatky, rozpuštěné vlasy i krajkové prádlo. Jestli preferujete sportovní styl, radši letos vyzkoušejte radikálnější neonové barvy.

Do práce

Inspirujte se outfitem z přehlídky Givenchy: kombinace bleděmodré a bílé je něžná, ale díky výrazným střihům se hodí i do knaceláře. Otevřené sandály patří jen tam, kde to dovoluje dress code!

...
Autor: profimedia.cz

Na schůzku

Zdá se vám meruňková barva přeslazená? Stejně jako návrháři značky Chloé jí dodejte šťávu vínovými doplňky. Hodí se lépe než černé -  jsou totiž kontrastní, ale zároveň pastelový odstín nepřebijí.

...
Autor: profimedia.cz

Na večírek

Překvapte modelem v zelenkavé barvě, podobným tomu z přehlídky Donny Karan. Hodit se k ní budou metalické doplňky i líčení. Korunu všemu nasaďte zajímavou čelenkou v retro stylu.

...
Autor: profimedia.cz

Autor: Marie Barvínková