Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

30 nejkrásnějších šatů nejen na svatbu, ale i na večírek nebo zahradní slavnost!

15. června 2016 | 06:00

Mezi povinnou letní výbavu rozhodně patří i romantické šaty, ve kterých můžete zazářit jako host na svatbě nebo které můžete obléknout na večírek. Střih příliš nehraje roli, důležité jsou spíše barvy. Poradíme vám, na jaké rovnou zapomenout!

Pozor na barvu!

Pokud si chcete pořídit šatičky, které během léta pořádně unosíte, zapomeňte na bílé. Ty máte jako svatební host zakázané. Bílá ten den patří jen a jen nevěstě! Stejně tak se na svatební obřad ani následný večírek nehodí černá, ve které vám navíc bude v tropických dnech pekelné horko. Naprosto ideální jsou na léto pudrové barvy nebo šaty s potiskem květin. V romantických barvách budete vypadat skvěle nejen na svatbě, ale i na každém zahradním večírku i procházce městem.

Asos.com, cca 3000 Kč
Autor: archiv firem

Neprovokujte

Při nákupu letních šatů, které chcete využít pro více příležitostí, platí nepsané pravidlo: zapomeňte na příliš těsné střihy a hodně krátké sukně. Na divokém večírku sice s minišaty uspějete, ale na svatbu ani pracovní večírek se rozhodně nehodí.

Vybírejte spíše mezi klasickými koktejlkami a maxišaty, které mají tu výhodu, že pod nimi hravě schováte pohodlné ploché sandálky nebo balerínky. Konkrétní střih šatů je už jen a jen na vás. Áčkové i pouzdrové střihy, dlouhý rukáv do zvonu i špagetová ramínka, to všechno je povoleno. Hlavně ať se cítíte žensky, svá a sexy!

Top 30 nejkrásnějších šatů z aktuálních kolekcí najdete v naší fotogalerii!